30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriEdirne Hızlı Tren projesi ne durumda?

Edirne Hızlı Tren projesi ne durumda?

Edirne’nin yıllardan beri gündeminde önemli bir yere sahip olan Halkalı–Kapıkule arasında Hızlı Tren Hattı Projesi’nin kesin programa alındığı açıklandı.

 

Hudut Gazetesi’nden Olay Güler‘in haberine göre; Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından açıklanan raporda proje ihalesine yılbaşı itibariyle çıkılacağı dile getirildi.

Komisyon Başkanı Özcan Soyupak’ın okuduğu raporda; “Araştırmamız esnasında ilimiz için müjdeli haber sayılabilecek hızlı tren projesinin başlamak üzere olduğunu, Halkalı-Edirne arasındaki hattın programa alındığını öğrendik” dedi.

Hızlı trenin saatte 200 km ile 1 saat 35 dakika seyahat süresi olacağını ifade eden Soyupak; “Yılbaşından itibaren Halkalı-Çerkezköy hattı ile Çerkezköy-Kapıkule hızlı tren hattı ihaleleri gerçekleşiyor. Yeni yapılacak hızlı tren hattı tamamen yeni bir güzergah üzerinde yapılacak olup, seyahat hızı 200 km, seyahat süresi de 1 saat 35 dakika olarak tespit edilmiştir. En az 3 yıl sürecek proje bitiminden itibaren 6 ay boyunca test edildikten sonra hizmete girecektir” şeklinde konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz