11 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriDüşük faizli konut kredisi ne zaman başlayacak?

Düşük faizli konut kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz haftalarda, “Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz” açıklaması yapmıştı.

Kamu bankalarının yüzde 1.20’ye kadar düşen faiz imkanlarıyla konutlarda kullanılabilecek finansmanı sağlaması bekleniyor. Son aylarda konut kredilerinin yüzde 2.80 oranlarına ulaşması kredi ile ev alma imkanını zorlaştırmıştı. Söz konusu düzenleme ile emlak piyasasının canlanması bekleniyor. Kasım ayının gelmesi ile beraber vatandaşlar da düşük faizli konut kredisinin başvuru şartları ve kampanyanın başlayacağı tarihi sorguluyor. İşte, düşük faizli konut kredisi başvuru şartlarında son durum…

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun yıl sonuna kadar Meclis’te yer alacağı ve TBMM gündemine geleceği tahmin ediliyor.

BEKLENTİ VADENİN 15 YILA UZAMASI
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci kez ev sahibi olacak kişiler için kredileri sınırlandırmıştı.

Böylelikle artık yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedeflenecek.

Henüz gündemde olan 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntılar netleşmese de beklenti vadenin 15 yıla uzaması, faizin yüzde 1.20’lere çekilmesi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz