30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem Haberleri'Durgunluk dönemleri yatırımcı için fırsat'

‘Durgunluk dönemleri yatırımcı için fırsat’

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı çıktığı bir televizyon programında konut sektöründeki satışları değerlendirdi. Kabadayı, yaz aylarının genelde sektörde durgun geçtiğini ve bunun da yatırımcı için bir fırsat olduğunu belirtti…

 

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı çıktığı bir televizyon programında konut sektöründeki satışları değerlendirdi.

Tüketicinin faiz oranlarına karşı çok hassas olduğunu belirten İnanç Kabadayı, faizlerin üzde 1’in altına düştüğünde tüketicinin direk alıma gittiğini söyledi.

Kabadayı, faiz oranlarının önemini vurgulayarak ‘Yılbaşından önce yapılan bir kampanya ile 0,49 oranları ile rekor kırıldı. Faiz oranları ne kadar doğru yönlendirilirse konut sektörü ekonomiye o kadar can verir’ dedi.

Faizlerin arttığını ama gayrimenkulün her zaman güvenli bir liman olduğunu savunan Kabadayı, gayrimenkulün 1 numaradan inemeyeceğini belirtti. Kabadayı, ‘Kira bazlı getirisi ve değer, gayrimenkulü 1 numaradan indirmez. Çünkü tapu var ortada. Somut bir belge var. Gayrimenkul gelişmiş olan ekonominin tamamında en önemli yatırımdır’ dedi.

 

‘Durgunluk dönemleri yatırımcı için fırsat’

‘Durgunluk dönemlerinde ben yatırımcı için fırsat olduğunu düşünüyorum’ diyen Kabadayı yeni projelerde fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu ve yeni inşaat maliyetleri ile birlikte fiyatlandırmaların yapılacağını belirtti.

İstanbul’un hiç bir zaman modasının geçmeyeceğini ve İstanbul için çok umutlu olduğunu belirten İnanç Kabadayı doğu Karadeniz’deki fırsatları da değerlendirebileceklerini belirtti.

 

‘Yaz dönemleri durgun geçiyor’

Konut sektöründeki ilk 6 ayın geçmiş yılın ilk 6 ayını yakaladığını söyleyen Kabadayı, yaz dönemlerinin zaten gayrimenkulde hep sakin geçtiğini bildirdi.

 

‘Tüketiciye ulaşılabilir metod koyulmalı’

Tüketiciye doğru ulaşılabilir metodlar ortaya koyulduğu vakit sektörün canlandığını belirten Kabadayı, ‘Ben önümüzdeki aylarda bu açığı çok rahat kapatabileceğimizi düşünüyorum. Yaz tatili ve bayramlar tüketicinin alım kararını ister istemez etkiliyor. Ama konut satış modelleri ne kadar çoğaltılırsa sektör o kadar iyileşecektir. ‘ dedi.

 

Geçtiğimiz yıl başında 2 buçuk milyar TL yatırım yapacaklarını söyleyen Kabadayı, Kağıthane’de yer alan Kordon projesinin ve Beylerbeyi’ndeki projenin lansmanının yapıldığını belirterek, yıl sonunda da 3 proje lansmanı yapacaklarını ve böylece hedeflerini tutturmuş olduklarını belirtti.

Kabadayı, ‘Bizler üreterek Türkiye’nin büyümesine katkı sağlıyoruz. Amacımız şehrin merkezi lokasyonlarında projeler geliştirmek. Nitelikli projeler geliştiriyoruz’ dedi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz