27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriDÜNYA KAPI VE PENCERE SEKTÖRÜ, İHRACAT ŞEHRİ KAYSERİ’DE BULUŞUYOR

DÜNYA KAPI VE PENCERE SEKTÖRÜ, İHRACAT ŞEHRİ KAYSERİ’DE BULUŞUYOR

Açıklanan son verilerde, çelik kapı üretim sektörünün dünyada 4,7 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin aldığı yüzde 5 buçukluk ihracat payının yüzde 8,6’sını ise Kayserili üreticiler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda 13-16 Eylül tarihleri arasında yeni nesil fuarcılığın öncü kuruluşlarından olan Nobel Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından KAPSİAD ve Kayseri OSB işbirliği ile düzenlenen KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı, sektörün lider firmaları ve nitelikli satın almacılarını bir araya getirecek. Kapı üretiminin önemli merkezlerinden biri olan üretim ve ihracat şehri Kayseri’nin OSB Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuarda, yeni pazarlara ihracat fırsatlarının yaratılması hedefleniyor.

Kapı ve pencere sektörünün en büyük fuarlarından biri olacak olan KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı; geniş ürün yelpazesi, yenilikçi tasarımları, kaliteli ürünleri, rekabetçi fiyatları ve ulaşım kolaylığı ile yapı sektöründe nitelikli bir ticaret platformu haline geliyor. 20 bin m²’lik alanda, 100’ün üzerinde firma ve 200’ün üzerinde markanın katılımı ile gerçekleşecek fuarı ziyaret edenler arasında Türkiye Müteahhitler Odası, TMMOB meslek odaları şubeleri, müteahhitlik firmaları, inşaat ve GYO şirketleri, mimarlar, iç mimarlar, kapı pencere bayileri, hırdavatçılar, inşaat malzemesi toptancıları, yapı marketler, TOKİ ve tedarikçi müteahhit şirketleri, nalburiyeler, STK’lar, sektörel ve ulusal basın temsilcileri yer alıyor.

36 ÜLKEDEN PROFESYONEL ALICILAR KAPEX’ TE AĞIRLANACAK

Fuarda aynı zamanda alım heyetleri kapsamında 36 ülkeden gelen alıcılar ağırlanırken katılımcı firmalar ile yabancı alıcılar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. B2B ikili iş görüşmeleri; Almanya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Bosna Hersek, Cezayir, Dominik, Fas, Filistin, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İsrail, Katar, Kazakistan, Kenya, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yunanistan’ dan gelen alıcı firmalar ile gerçekleşecek. KAPEX 2023’ te firmalar, geniş yelpazeye sahip ürünlerini sergileyecek. Fuar; Kapı üreticileri, kapı aksesuar üreticileri ve ithalatçıları, kapı otomasyon ve kontrol sistemleri üreticileri ve ithalatçıları, kapı sistemleri ve mekanizmaları üreticileri ve ithalatçıları, kapı yan sanayi firmaları, pencere firmaları, pencere profil ve profil işleme firmaları, pencere sistemleri ve mekanizmaları üreticileri ve ithalatçıları, pencere yan sanayi firmaları, pencere izolasyon malzemeleri ve kimyasalları, pencere cephe sistemleri, profil işleme, pencere üretim makineleri ve yedek parça firmaları gibi tüm sektörleri tek çatı altında bir araya getirerek, dünya kapı ve pencere ticaretine yön verecek.

 

Nobel Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından Kayseri OSB işbirliği ile düzenlenen KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı’nı destekleyen kuruluşlar arasında ise; Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kocasinan Belediyesi, Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası, KOSGEB ve KAPSİAD yer alıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz