15 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriDudullu Bostancı Metro Hattı'nın Kazı Çalışmaları Ne Durumda?

Dudullu Bostancı Metro Hattı’nın Kazı Çalışmaları Ne Durumda?

Dudullu Bostancı metro hattının kazı çalışmaları yüzde 16 seviyesinde tamamlandı. 2019 yılında açılması planlanan Dudullu Bostancı metro hattı 13 istasyondan meydana geliyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Her Yerde Metro Her Yere Metro” anlayışıyla metro projelerine tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Yakası’ndaki en önemli entegrasyon hatlarından biri olan Dudullu-Bostancı Metrosu’nda da kazı çalışmalarının yüzde 16’sı tamamlandı.

Dudullu ile Bostancı arasını 13 istasyonla birleştirecek olan metro hattı 14.3 kilometre uzunluğa sahip. Dudullu-Bostancı metro hattının 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. Yolculuk süresi 21 dakika olan metro ile tek yönde saatte 43 bin 200 yolcu taşınacak.

Dudullu Bostancı metro hattı Dudullu İstasyonunda, yapımı devam eden M5 Üsküdar-Çekmeköy Hattı ile Kozyatağı İstasyonunda M4 Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattı ile Bostancı İstasyonu’nda Marmaray ve Deniz ulaşım akslarıyla ihale aşmasındaki Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Hattı ile de entegre olacak. Hattın tamamlanmasıyla Modoko’dan Eminönü’ne 28 dakikada, İçerenköy’den Taksim’e 35 dakikada Kayışdağı’ndan Kadıköy’e 19 dakikada ve Parseller Mahallesi’nden Bostancı’ya 21 dakikada kesintisiz ulaşım sağlanabilecek.

Dudullu Bostancı metro durakları
– Bostancı İstasyonu
– Emin Ali Paşa İstasyonu
– Ayşe Kadın İstasyonu
– Kozyatağı İstasyonu
– Küçükbakkalköy İstasyonu
– İçerenköy İstasyonu
– Kayışdağı İstasyonu
– Türk-İş Blokları İstasyonu
– İmes İstasyonu
– Modoko- Keyap İstasyonu
– Dudullu İstasyonu
– Yukarı Dudullu İstasyonu
– Depo İstasyonu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz