4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriDoğan Jeotermal Group'tan 2 Yeni Tesis

Doğan Jeotermal Group’tan 2 Yeni Tesis

Doğan Jeotermal Group Bolu ve Samsun’da 2 yeni termal turizm tesisi için çalışmalara başladı…

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaklaşık 200 bin konutu jeotermal ısıtan Doğan Jeotermal Group, 3 büyük termal turizm tesisinin yanı sıra 2 yeni termal turizm tesisine start verdi.

“3. Havalimanının Tüm Borularını Üretiyoruz”
‘Jeotermal bilinci’ artırmak için de Jeotermal Enerji Kaynaklarını Araştırma ve Değerlendirme Vakfı ile Devremülk ve Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği’ni kuran Doğan Jeotermal Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, “Bu işe başlayınca gördük ki Jeotermal projelerde kullanılan boru ve ekipmanın büyük bölümü ithal. Biz de Ankara’da jeotermal boru üretimine başladık. Böylece sanayici de olduk. Yerli üretim sayesinde konut başına maliyetimiz 5 bin dolardan 2 bin 500 dolara düştü. Fabrikamızda 100 kişi çalışıyor. İstanbul yeni havalimanının tüm borularını da üretiyoruz. 10 kilometrelik hatta sadece 1 derece ısı kaybı oluyor” dedi

10 yılda 5 proje için yola çıkan Doğan Jeotermak Group 3 projesini tamamladı. Kazdağları’nda Hattuşa tesisi 2 bin 500 yatak kapasiteli ve bin kişilik istihdamı var. Ankara Güdül’de 2 bin yatak kapasiteli tesis ise 800 kişiye iş imkanı sunuyor. Hatay Erzin’de de bin yatak kapasiteli tesisde 950 kişilik istihdam var.

Doğan Jeotermal Group şimdi Bolu ve Samsun’da 2 yeni yatırıma hazırlanıyor. Bolu Göynük’te yaşama geçirilen 40 milyon dolarlık termal tesisin 2 yılda tamamlanması öngörülüyor. 85 milyon dolar yatırım bedeline sahip olan Samsun Havza’daki tesis için ise imar planları bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz