25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriDoğan Dağ’dan KDV İstisnası Açıklaması

Doğan Dağ’dan KDV İstisnası Açıklaması

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, KDV istinasını da içeren düzenlemelerle ilgili değerlendirmede bulundu…

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası düzenlemelerini de içeren ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirdi.

Dağ, “Yeni düzenleme; Bakanlar Kurulu’nu tapu harcı oranını, gayrimenkullerin türleri, gayrimenkul sertifikası karşılığı edinimi, sınıfları, büyüklükleri, bulunduğu yer ve vergi değerleri itibarıyla 1 katına kadar artırmaya ve 10’da 1’ine kadar indirmeye yetkili hale getiriyor. Böylece harç oranını vergi değerine göre oran belirleme imkanı doğacak. Teklif, yabancılara konut ve işyeri satışında KDV istisnası düzenlemelerini de içeriyor. Yeni düzenlemeyle Türkiye’de konut veya iş yeri satın almak isteyen ve belli şartları barındıran yabancılar için KDV olmayacak. Bu da yabancıyı Türkiye’ye çekmek açısından önemli. Bizler sektörleri ve ekonomiyi rahatlatacak, ivme kazandıracak böyle tedbirlerin bundan sonra da alınmaya devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz