29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriDEPREM İZOLATÖRLÜ KONUTLARI JAPONLAR İNCELEDİ

DEPREM İZOLATÖRLÜ KONUTLARI JAPONLAR İNCELEDİ

Başakşehir’de bulunan Mavera Comfort temel kolonlarına yerleştirilen deprem izolatörleri Japonya’dan gelen heyet tarafından incelendi.

Mavera Comfort’un temelinde kullanılan ‘sismik izolasyon’ teknolojisini, Japonya’dan gelen 16 kişilik heyet kontrol etti. Temel kolonlarına yerleştirilmiş 454 izolatör sayesinde olası bir depremin yıkıcı etkisinin minumum seviyeye indirileceğini anlatan AKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, böyle projelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Hüseyin Dinçel, “Kolonlara konulan izolatörler depremin yıkıcı etkisi en alt seyiyeye indirmeye yarıyor. Depremin sıklıkla yaşandığı Japonya’dan uzmanları İstanbu davet ettik ve çalışmaları yerinde incelemelerini istedik. Umarım Türkiye’de deprem izolatörlü binalar yaygınlaşır. “ dedi.


KONTROLLÜ HAREKET KABİLİYETİ
“Türkiye’nin Deprem İzolatörlü İlk Konut Projesi” olarak lanse edilen ve “Kesintisiz Konfor” ilkesine bağlı kalarak, yerli-yabancı deprem uzmanları ve konusunda uzman mimarlarla tasarlanan Mavera Comfort, sakinlerine, deprem anında ve sonrasında binanın tüm fonksiyonlarında kesinti olmaksızın güven ve konfor içinde bir yaşam kalitesi sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz