29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriDeprem bölgesinde afet konutları hızla yükseliyor

Deprem bölgesinde afet konutları hızla yükseliyor

‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin ardından, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da yapımına başlanan kalıcı konutlar hızla yükseliyor. Çalışmaların gece gündüz sürdüğü ve örnek dairelerin hazır hale getirildiği deprem kentlerinden Gaziantep’in İslahiye ilçesinde ilk etap konutların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği ve kamuoyunda ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan depremlerin ardından vatandaşların barınması için kalıcı konut inşasına başlandı.

Zemin etüt çalışmalarının ardından belirlenen bölgelerde, TOKİ aracılığı ile ihaleler yapılarak kalıcı konutların temelleri atıldı.

Tünel kalıp sistemiyle inşa edilen ve en fazla 5 kat ile yatay mimarinin esas alındığı kalıcı konutların bir an önce tamamlanması için bölgede çalışmalar yoğun olarak sürüyor.

İSLAHİYE’DE 402 KONUT, 29 EKİM’DE TESLİM EDİLECEK
Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, afetzedelerin barınması için çadır, konteyner ve prefabrik yapılar hazır hale getirildikten sonra zemin etüt çalışması tamamlanan alanlarda, ihalelerin yapılmasıyla inşaat çalışmaları başladı.

İslahiye’de 4 bin 531, Nurdağı’nda ise 2 bin 909 kalıcı konut inşaatı için örnek daire de hazırlandı. İslahiye ilçesinde yapımı süren kalıcı konutların 402 konutluk ilk etabının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na hazır hale getirilerek hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. İslahiye ve Nurdağı ilçesinde yapımı devam eden konutun da yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Gaziantep’te toplamda 29 bin 751 kalıcı konutun yanı sıra 12 bin 607 de köy evi de yapılacak.

KÖY EVLERİ, RAMAZAN BAYRAMINDA TESLİM EDİLMİŞTİ

Köylerde evleri yıkılan depremzedeler için köy evlerinin inşaatı da sürüyor. Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Balpınar ve Mesthüyük ile Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi Özbek köyünde yapımı tamamlanan 102 ve 106 metrekare 3+1 olarak tasarlanan köy evleri, Ramazan Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle sahiplerine teslim edilmişti. Bu törenin ardından da yapımı tamamlanan köy evleri hak sahiplerine teslim ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz