23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriDatça Devlet Hastanesi'nin yeni binası açıldı

Datça Devlet Hastanesi’nin yeni binası açıldı

TOKİ tarafından Marmaris yolu üzerine yaptırılan Datça Devlet Hastanesi’nin yeni binası açıldı. 34 yataklı olan hastanede 10 bin metrekare arsa alanı bulunuyor. Projede 6 bin metrekare ise kapalı alan bulunuyor.

 

Hastanenin 1’inci katta poliklinikler, idari bölüm, diyaliz ve acil üniteleri yer alıyor. Röntgen ve laboratuvar birinci katta bulunuyor. İkinci katta ise, servis alanları, doğumhane ve ameliyathane yer alıyor.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete yaptığı açılış konuşmasında, “Hastane binasının yapım işini üstlenen, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın, 7 Haziran 2016 tarihinde, Datça Belediyesi gönderdiği bir belge var. Bu belge hastanenin neden geç açıldığını gösteriyor. TOKİ’nin herhangi bir firmaya yaptırdığı altyapı veya üst yapının geçici kabulünü alınmasından sonra süreç başlıyor. TOKİ burada, 7 Haziran’da yapı kullanma izin belgesi için başvuruda bulunduğunu belirtiyor. Belediyenin en geç 15 gün içerisinde yapı kullanma izin belgesini ermesi gerektiğini hatırlatıyor. Belediyeler, keyfi sebeplerle hizmeti geciktirme hakkına sahip değil. Belediye değişik bahanelerle sürekli başka evraklar isteyerek, bugüne kadar hizmetin vatandaşa ulaşmasını engellemiştir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz