29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriDap Yapı'nın Adalar Manzaralı Teras Kule Projesi Satışa Çıktı

Dap Yapı’nın Adalar Manzaralı Teras Kule Projesi Satışa Çıktı

Dap Yapı Teras Kule projesinde 370 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışlar başladı. Dap Yapı projede yüzde 5’i peşin, 120 ay taksitle ev sahibi yaptırıyor…

Mimarileriyle dikkat çeken projelere imza atan Dap Yapı, Kartal’daki yeni projesi Teras Kule’yi satışa çıkardı. Projenin tanıtım toplantısı Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

Dap Yapı’nın 450 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği Teras Kule projesi 30 katlı 2 blok halinde yükseliyor. Toplam 400 bağımsız birimden meydana gelen projede 364 rezidans, 25 ofis ve 11 mağaza yer alıyor.

370 Bin TL’den Başlayan Fiyatlarla
Adalar ve deniz manzarasına sahip olan Dap Yapı Teras Kule projesinde 38 ila 281 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri, 40 metrekare ile 74 metrekare arasında değişen ofis seçenekleri bulunuyor. Dap Yapı Teras Kule fiyatları 370 bin TL’den başlangıç gösteriyor. Projede ofislerin fiyatları ise 352 bin TL’den başlıyor.

120 Ay Vade Farksız Taksit Avantajı
2019 yılında teslim edilmesi planlanan Dap Yapı Teras Kule projesinde peşin ödemede yüzde 20 indirim avantajı sunuluyor. Yüzde 5 peşinatla 120 ay vade farksız taksitlendirilebilen projede taksitler 2 bin 200 TL’den başlayarak yükseliyor.

“Kartal 2 Katı Prim Yapacak”
Konut geliştirdikleri bölgeleri özellikle seçtiklerini ve ağırlıklı olarak Kartal, Maltepe ve Pendik’i tercih ettiklerini söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Kartal lokasyonuyla çok önemli bir bölge. Herhangi bir bölge yüzde 10 prim yapıyorsa Kartal yüzde 20 prim yapacak. Yüzde 20 prim yapıyorsa iki katı prim yapacaktır. Yatırımcılar durumun farkında olduğu için bu bölgeler çok yatırımcı çekiyor” diye konuştu.

Maslak ve Levent’i Geçecek
Maslak, Levent ve Zincirlikuyu hattı ne ise Kartal Maltepe Pendik hattının da o şekilde olacağını belirten Yılmaz, 8-10 yıl sonra Kartal’a dönüp bakıldığında Maslak’tan, Levent’ten daha yüksek fiyatların olan bir bölgeden bahsedileceğini söyledi.

Tamamlanmadan Yüzde 250’lik Prim
Kartal ve Maltepe bölgesinde 3-4 yıl sonra 10-12 bin TL’nin altında daire bulunamayacağını söyleyen Yılmaz, “Kartal İstmarina projesinde bazı daireler 16 bin TL’ye kadar satılıyor. İstmarina’nın lansmanında kısa vadede yüzde 100, uzun vadede yüzde 300 prim yapar demiştik. Proje daha bitmeden yüzde 200-250 prim yaptı. Bu da Kartal’ın beklediğimizden daha da hızlı ilerlediğinin göstergesidir diyebiliriz.” dedi.

Kartal ve Çevresine 10 Milyarlık Yatırım
Kartal, Maltepe ve Pendik hattı üzerinde yeni projelerle birlikte 10 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyleyen Yılmaz, “Kartal ve Maltepe’de yaklaşık 5.5-6 milyar TL’lik yatırım yapmışızdır. Buna Pendik’i de eklersek toplam yatırım 10 milyar TL’yi bulur” şeklinde konuştu.

İzmir Projesi Eylül’de Satışta
İzmir’de yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, Eylül ayında projenin tanıtımını yapıp satışa çıkacaklarını açıkladı.

3 Ayda 700 Milyon TL’lik Ciro
Dap Çadır Günleri’nde yoğun talep gördüklerini ve yüksek ciro elde ettiklerini belirten Yılmaz, üst segmentte yüksek ciroları yakalamanın imkansız olduğunu ancak 3 ay gibi kısa bir sürede 700 milyon TL’lik ciro yaptıklarını ifade etti.

“Yabancıya Satış 10-15 Milyar Dolar Seviyesine Çıkarılabilir”
Yabancıya satış konusunda çalışmalar yapmak istediklerini vurgulayan Yılmaz, “Yabancıya satış çok önemli ülkemiz için. Yabancıya mülk satışı tek başına kanunlar yeterli değil. Türkiye’nin tanıtım anlamında yurtdışında ciddi sıkıntıları var. Bizim yurtdışında Türkiye’ye olan algıyı değiştirecek tanıtımlar yapmamız lazım. Tanıtımlar yaptıktan sonra, kanunlarla da birlikte yabancılara çok kolay konut satacağız ve ülkeye döviz sokacağız. Yaklaşık 4.5-5 milyar dolarlık yabancıya satış yapıyoruz. Bunu 2-3 yılda 10-15 milyar dolara çıkarabiliriz” dedi.

Eyüp İyigün/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz