29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriDap Yapı'dan 6.5 milyarlık yatırım atağı

Dap Yapı’dan 6.5 milyarlık yatırım atağı

2 yılda gayrimenkul sektörüne 6.5 milyar lira yatırım yapacaklarını belirten Dap Holding Başkanı Ziya Yılmaz, “Bu dönem yatırım dönemi. Ülkesini seven durmak yerine yatırıma yönelmeli. Biz 6.5 milyarlık yatırımla 5 proje inşa edeceğiz” dedi.

 

2016’da Türkiye’nin önemli sınavlar verdiğini belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkul sektörünün bu dönemde dahi büyümeye devam ettiğini söyledi. Geçen yıl ülkede 1 milyon 289 bin ev satılarak rekor kırıldığını hatırlatan Yılmaz, yaşanan tüm sorunlara rağmen bu yıl sonunda yeni bir rekora imza atacaklarını ve 1.3 milyon konut satışına ulaşılacağını ifade etti. Tüm yatırımcılara bu dönemde önemli görevler düştüğünün altını çizen Yılmaz, “Bu dönem yatırım dönemi ama 100 lira ama 1 milyar dolar. Ülkesini seven durmak yerine yatırıma yönelmeli. Ayakta sağlam durmamızın tek yolu bu. Şirketler frene basmayacak, aksine daha fazla yatırım yapacak, vatandaş da birikimini yastık altında tutmayacak” dedi.

BEKLEME LÜKSÜMÜZ YOK

15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün sonra satış ofislerine gelen bir kişinin ev satın aldığını anlatan Yılmaz, “Bu teyzemiz birikimini vermiş ve bir miktar da borçlanmış. ‘Benim eve ihtiyacım yok ama bu ülkede çarklar dönmeli’ demiş. Şimdi o vatandaş bunu yapıyorsa bizim bekleme lüksümüz yok. Biz 2 yılda 6.5 milyar liralık gayrimenkul yatırımı için düğmeye bastık. Elimde olsa 10 milyarlık yaparım. İşler rayına oturunca bu dönem yatırım yapmayanlar çok pişman olacak” dedi.

UÇAN BİNA

Yeni projelerinin Kartal, Maslak, Acıbadem, Beykoz ve Pendik’te olacağını belirten Yılmaz şunları söyledi: “Maslak’ta mimarisi ile adından söz ettirecek bir proje yapacağız. Bina havada duruyor gibi görünecek. Uçan bina olacak, bir motoru eksik diyebiliriz. Havadan 18 metre yukarıda duracak. Konut ve ofislerin olacağı proje için 1.5 milyar liralık yatırım yapacağız. Kartal’da 500 milyon liralık yatırım yapacağız Teras Kule projesi için çalışmalara başladık, ihaleleri yapılıyor. Acıbadem konut projesi Emlak Konut GYO arsasında 1 milyar yatırımla inşa edilecek. Beykoz’da ise 1 milyar yatırımla manzaralı konaklar yer alacak.”

2018’de başlayacakları Pendik projelerinde ise bir kasaba kuracaklarını belirten Ziya Yılmaz, “220 dönüm arsa var. 3 bin 500 konut, 400-500 ofis inşa edeceğiz. Projede biri 4, diğeri 5 yıldızlı 2 otel, bir üniversite kampüsü ve 1200 metre cadde yer alacak. Gayrimenkul sektöründeki firmalar son yıllarda önemli gelişim kaydetti. Eskiden devletin cesaret edemediği milyar dolarlık işlere imza atıyor, adete şehirler kuruyoruz” diye konuştu.

 

KARTVİZİTTE YAZSIN DİYE MÜTEAHHİTLİK YAPILMAZ

GAYRİMENKUL sektörüne farklı iş kollardan çok sayıda yatırımcının dahil olduğunu belirten Ziya Yılmaz, “20 yıl önce tekstilde yaşanan şimdi inşaatta yaşanıyor. O dönem apartman altına 10 makina alan tekstilciyim diyordu Bunların hepsi silindi. Kurumsallaşan, finansmanı güçlü, ürününü kaliteli diken kaldı ve büyüdü. Şimdi bakıyoruz konut sektörü ile hiç ilgisi yok ama bu işe giriyorlar. Tamam yap ama hiç değilse işi bilenlerle yap. Kulaktan dolma hesapla bu iş olmaz. ‘Arkadaşım söyledi bu paraya yapar buna satarım’ diyorlar. Böyle ticaret olmaz. Hesabını iyi yapamayanlar gemisini yürütemeyecek ve elenecek. Kartvizitinde müteahhit yazsın diye müteahhitlik yapılmaz. Bu giriş çıkışlar hem sektöre hem tüketiciye zarar verir” dedi.

Hürriyet

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz