4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriDap Yapı İzmir'e 3 proje ile 1 milyar TL yatıracak!

Dap Yapı İzmir’e 3 proje ile 1 milyar TL yatıracak!

Değişik mimari tasarımlarla markalı konut sektöründe adından sıkça söz ettiren Dap Yapı rotayı İzmir’e çevirdi. Dap Yapı İzmir’de 3 yeni proje ile toplam 1 milyar TL’lik yatırım yapacak….

 

 

Markalı konut sektöründe geliştirdiği projelerin mimari tasarımlarıyla da dikkat çeken Dap Yapı İzmir’de yeni bir konut projesine başlıyor. İzmir Boronova’da 2 bloktan oluşan projede toplam 707 konut ve 26 ticari alan bulunuyor. Dap Yapı 36 ay sonra teslimleri yapılacak olan projede kısa bir süre için 4 bin 500 liradan başlayan lansman fiyatları ile dikkati çekiyor. Dap İzmir projesi, yüzde 5 peşinat, 120 aya kadar 0,99 banka kredisi veya 36 aya kadar 0 faiz ile şirket bünyesinde vade imkanları ile 199 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. DAP Yapı, İstanbul dışındaki ilk projesinde, konutların yüzde 30’unu, emsallerine kıyasla yüzde 50 indirim avantajıyla satışa çıkardı. DAP Yapı, peşin alımlarda yüzde 8 indirim uyguluyor. Projede KDV oranları yüzde 1.

 

‘Dap İzmir projesine talep yağdı’

Dap İzmir projesi için yapılan basın toplantısında konuşan Dap Yapı yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ‘Projemiz için toplam 36 bin ön talep formu geldi. Bu kadar talebi biz de beklemiyorduk’ dedi. Satış ofisi yapmaya bile fırsat kalmadığını ve satışlar için bir çadır kurduklarını söyleyerek Dap İzmir projesinde bu hafta da satışlara başlayacaklarını belirtti.

 

‘Bornova, Bayraklı, Alsancak İzmir’in en önemli kent merkezi olacak’

Bornova’da inşa ettikleri Dap İzmir projesi için Yılmaz, ‘Bu bölgeyi çok önemsiyoruz. Çünkü bu bölge İzmir’in tarihini simgeleyen bölgelerden bir tanesi. İzmir’de en popüler yerleşimin olduğu yer burası. Yılmaz, Türkiye’de İzmir’in konut sektöründe yeni çekim merkezi olduğunu belirterek, ‘Bornova, Bayraklı, Alsancak İzmir’in en önemli kent merkezi olacak’ dedi.

 

‘Dap Yapı projelerinde İzmir mimarisini koruyacak’

Yılmaz, İzmir’de gerçekleştirecekleri konut projelerinde yerel mimariye uygun olarak projeler gerçekleştireceklerini, İzmir halkının konutlarda yaşam tarzını yansıtacaklarını, bunun için yaptıkları projelerde balkon ve teras konseptine oldukça yer verdiklerini söyledi.

 

‘Dap Yapı İzmir’e 3 proje ile 1 milyar TL yatıracak’

Dap Yapı İzmir’de ikisi Bornova, biri Çeşme’de olmak üzere toplam 3 projeye 1 milyar TL tutarında yatırım yapacak. Dap Yapı’nın projelerini İzmir Bornova’da gerçekleştirmesinin nedenleri bu bölgede sanayiden dönüşümün olması, sanayi arsalarının büyük olması ve proje üretiminin bu bölgede daha kolay ve hızlı olması. Dap Yapı’nın Çeşme’de yapacağı proje ise denize sıfır bir arazi üzerinde olacak. Firma, İtalyan ve Fransız mimarilerini inceleyip tamamen A sınıfına yönelik bir proje geliştirecek.

 

‘İstanbul’daki markalı konut başarımızı İzmir’e taşıyoruz’

İstanbul’da da il ve ilçe belediyelerde Dap Yapı’yı çok iyi karşıladıklarını belirten Yılmaz, güvenilirlik ve markanın getirdiği avantajla hiç bir sıkıntı çıkmadan inşaatlarını tamamlama noktasına getirdiklerini ve bir çok projeyi teslim ettiklerini söyledi. İzmir’de de böyle karşılandıklarını beirten Yılmaz ‘Dap Yapı gittiğimiz yerlerde belediyeler tarafından oldukça sıcak karşılanıyor. Bu da Dap Yapı olarak bizi mutlu ediyor. Çünkü proje ürettiğimiz bölgelere değer katıyoruz. Bu da bizim güzel işler çıkarmamıza vesile oluyor’ açıklamasını yaptı.

 

‘İzmir Türkiye’nin konut sektöründe yeni çekim merkezi’

Yılmaz İzmir’in Türkiye’nin yeni konut çekim merkezi olduğunu belirterek, İzmir’in bir deniz kenti olduğunu, deniz, hava ve kara ulaşımının ortak noktası olduğunu, şehirde turizm, sanayi ve ihracat sektörlerinin de birleşmesi ile İzmir kentinin ne kadar önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, özellikle İstanbul- İzmir otobanının ulaşım süresinin 3 saate düşmesi bu şehire oldukça talebi artııracağını söyledi. İstanbul’dan toplam 24 bin göç aldığını ve bunun 19 bininin beyaz yakalı olduğunu belirtti. İzmir’in gittikçe yaşanabilir şehirler arasında tercih edildiğini söyleyen Yılmaz, ‘Ben bir çok insana sordum ve kimseden de ‘Ben İzmir’de oturmak istemiyorum’ diyen birini duymadım’ dedi. İzmir’de konut, arz ve talebin eşit olduğunu, İzmir’in gayri safi milli hasılasının 14 bin dolar olduğunu, bu da Türkiye ortalamasının yüzde 40 üstünde olduğunu belirterek, İzmir’de konut sektöründe yapılacak çok işin olduğunu ve İzmir’e kalıcı olarak geldiklerini söyledi.

 

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz