27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriDaikin Yeni Isı Pompalarıyla, Frankfurt’ta Düzenlenen ISH Fuarı’nda Fark Yaratacak

Daikin Yeni Isı Pompalarıyla, Frankfurt’ta Düzenlenen ISH Fuarı’nda Fark Yaratacak

Daikin Avrupa N.V, dünyanın önde gelen iklimlendirme ve tesisat sektörü fuarı olan ISH 2023’te yeni nesil havadan suya ısı pompalarını kullanıcılarla buluşturacak. Fuarda, pazar lideri konumundaki Daikin Altherma 3 serisinin yanı sıra 2024 yılında lansmanı yapılması planlanan yeni Daikin Altherma 4 serisinin de tanıtımı yapılacak. Daikin Altherma 4 serisi, yeni dokunmatik ekran kumandası, uzaktan kontrol olanakları ve uzaktan sorun giderme becerisi sayesinde hem evde hem de toplumda ‘akıllı’ olma özelliği taşıyor.

İklimlendirme sektörünün çevreci ve inovatif şirketiDaikin, sektörün önde gelen firmalarının bir araya geldiği ISH 2023 fuarında yeni ürün ve hizmetlerini kullanıcıyla buluşturacak. Fuarda, dış ünite tasarımı ve yüksek sıcaklıkta sıcak su çıkışı ile ısıpompası pazarında devrim yaratan Daiki nAltherma 3 serisinin yanı sıra yeni Daikin Altherma 4 serisi de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.2024 yılının ortalarında Polonya’da faaliyete geçmesi planlanan tümüyle yeni bir ısıpompası fabrikası kuracağını duyuran Daikin Avrupa’nın bu yatırımının sonuçları, yeni Daikin Altherma 4 ısı pompası serisinin tanıtımıyla ISH 2023’te görücüye çıkacak.

YENİ ALTHERMA 4 GELİYOR

2024 yılından itibaren piyasaya sürülecek olan Daikin Altherma 4 yeni nesil havadan suya ısıpompası; ısıtmayı verimli, güvenli ve konforlu bir şekilde dekarbonize etmeye odaklanan Avrupa endüstrisine öncülük edecek. DaikinAltherma 4 serisi, yeni dokunmatik ekran kumandası, uzaktan kontrol olanakları ve uzaktan sorun giderme becerisi sayesinde hem evde hem de toplumda ‘akıllı’ olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda üçüncü taraf “ev otomasyon sistemleri” ve “ev enerji yönetim sistemleri” ile uyum gösteriyor. Kapsamlı bir eğitim programıyla birlikte kişiye özel yeni bileşenler, ürünün taşınması, depolanması, kurulumu, servisi ve elden çıkarılması gibi ürünün yaşam döngüsü boyunca kurulumculara ve diğer paydaşlara verimlilik, güvenlik ve gönül rahatlığı sunmayı vaat ediyor ve tüm kullanıcılara Daikin’indiğer ürünlerinde olduğu gibi “İyi Hissetme Teknolojisi”ni deneyimleme şansı veriyor.

FARKLI KONUT TÜRLERİ İÇİN YENİ ÇÖZÜMLER

Daikin, bundan sonra da R32 soğutucu gazların kullanıldığı geniş bir portföy sunmaya devam edecek. Buna ek olarak, Avrupa’da Hidroflorokarbonların (HFC’ler) aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmasıyla birlikte REPowerEUışığındaısı pompalarına yönelik yüksek talebe bağlı olarak R454C soğutucu gazlı yeni bir havadan suya ısı pompası serisi tasarlayacak. Daha düşük GWP(küreselısınma potansiyeli)’lisoğutucu olan bu gaz, geniş bir kurulum yelpazesi sunacak. Bu durum ürünü Avrupa’daki farklı konut türleri için uygun hale getiren bir özellik olarak öne çıkacak. Ayrıca, tüm soğutucu gaz devresinin dışarıya monte edildiği ve güvenlik açısından mümkün olan durumlarda, R290 ile belirli ürün modelleri sunulacak. Daikin, diğer soğutucu gazlar için yaptığını R290’lı üniteler için de yapacak ve ekipmanın toplam kullanım ömrünü göz önünde bulundurarak özel güvenlik önlemleri alacak.

AMAÇ, EN İYİ TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRMEK

En dengeli soğutucu gaz seçimine ulaşmak için güvenlik, maliyet etkinliği, enerji verimliliği ve çevresel etkiyi tartarak uygulamaya ve müşteri ihtiyacına en uygun soğutucu gazı kullanmaya kendini adayan Daikin, bundan sonra da aynı ilke ile çalışmalarını sürdürecek. Bu konudaki görüşlerini belirten Daikin Avrupa Isıtma ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Patrick Crombez, “Burada açıklanan tüm nedenler, en yeni ısıpompası teknolojisini geliştirmek için yapılan özenli araştırmayıyansıtıyor. Tüm kurulumcuları ve sektör temsilcilerini ISH 2023’te DaikinAltherma 4 serisini görmeye davet ediyoruz. Mevcut DaikinAltherma 3 serisinin mükemmel dışünite tasarımı ve yüksek sıcaklıkta sıcak su çıkışı ile ısıpompası pazarında devrim yarattık. Yeni seri ile pazar standardını bir kez daha önemli ölçüde değiştiriyoruz. Böyleceüretim biriminden kullanım ömrünün sonuna kadar tüm ürün yaşam döngüsünü dikkate aldığımızdan emin oluyoruz. Bunu yaparken Daikin olarak güvenliği ilk sıraya koyuyoruz; bu da yalnızcaünitelerin belirli tasarım özelliklerinisağlamaklakalmıyor, aynı zamanda kurulumcu, toptancı, gayrimenkul geliştiricisi veya danışmanı gibi ilgili tüm paydaşlara eksiksiz bilgi verilmesini ve yeterli eğitimin alınmasınısağlıyor. Herkes için güvenli bir ortam sağlarken son kullanıcı konforunu en üst düzeyeçıkarmaya çalışıyoruz. Ayrıca endüstri çapında güvenlik standartlarının belirlenip uygulanmasınısağlamak için diğer ısıpompasısağlayıcılarıylaçalışmaya devam ediyoruz” diyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz