28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriDAIKIN PROJELERİN GÖZDESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

DAIKIN PROJELERİN GÖZDESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Hampton by Hilton oteli de iklimlendirme çözümlerinde “Daikin” dedi

İstanbul’un gelişmekte olan ilçelerinden Arnavutköy’de iş oteli konseptiyle, otelin anlaşması Hilton ile yatırımcısı olan Airport Otel A.Ş. tarafından gerçekleştirildi. Airport Otel tarafından inşa edilen Hampton by Hilton’un iklimlendirme çözümlerini üstlenen Daikin, bu alandaki başarısını sürdürüyor. 120 milyon TL yatırım bedeline sahip olan 400 yataklı otelin tüm iklimlendirmesinin Daikin’e emanet edildiği projede; 2 adet EWAT420B-SLB2 Hava Soğutmalı, Scroll kompresörlü Chiller, 2 adet Hoval Aparey TOPVENT – TV-4 – 33,5KW ve 258 adet 4 borulu, gizli tavan tipi FWA Fancoil kullanılarak konfor ve tasarruf bir araya getirildi. Daikin ürünlerinin kalitesi, markanın güvenirliği, satış ve satış sonrası hizmetlerin güçlü oluşu gibi etkenler markanın seçiminde etkili oldu.


Çevreci ve yüksek teknolojiye sahip ürünleriyle otel, bina, hastane, fabrika ve AVM gibi mekanların iklimlendirmesine mükemmel çözümler üreten Daikin, imza yapıların gözdesi olmaya devam ediyor. Güvenle kullanılan, enerji verimliliği yüksek ürünleriyle sektöründe bir dünya markası olan Daikin, yaygın servis ağı, satış öncesi ve sonrası sağladığı hızlı çözümlerle bireysel ve kurumsal tüm segmentlerde kullanıcıların ilk tercihlerden biri olarak öne çıkıyor.
Markaya duyulan güvenin bir göstergesi olarak İstanbul/Arnavutköy’de yapımı süren ve Airport Otel A.Ş tarafından finanse edilen Hampton by Hilton da otelin iklimlendirme çözümleri için Daikin’i tercih etti. Müşteri memnuniyetinin öncelik taşıdığı otel tipi binalarda sessiz çalışma, kesintisiz iklimlendirme hizmeti, kaliteli iç ortam havası gibi birçok kriteri mükemmel ürünleriyle sağlayan Daikin, Hampton by Hilton’un tümüyle iklimlendirmesini üstlendi.
İstanbul’un hızla gelişen ilçesi Arnavutköy’de inşa edilen 200 odalı ve 400 yatak kapasiteli Hampton by Hilton, İstanbul Havalimanı’na 6 kilometre mesafede yer alıyor. Toplantı salonları, iş merkezi, ofis olanakları, spor salonuyla bir iş oteli olarak konumlanan otel, metro hattı ile direkt havaalanına bağlanıyor. Konaklayanların Hampton by Hilton standartlarının tümüne sahip olacakları otelin yatırım bedeli ise 120 milyon TL.

Hampton by Hilton’un iklimlendirmesi için 2 adet EWAT420B-SLB2 Hava Soğutmalı, Scroll kompresörlü Chiller, 2 adet Hoval Aparey TOPVENT – TV-4 – 33,5KW ve 258 adet 4 borulu, gizli tavan tipi Fancoil tercih edildi. Marka bilinirliği, kalite ve güvenirliğin yanı sıra işinin ehli uzman kişilerden oluşan satış ve satış sonrası hizmetler, firmanın iklimlendirme çözümü için Daikin’i seçmesindeki en büyük etkenler olarak öne çıktı.

Scroll Kompresörlü Chiller
Hampton by Hilton’ın da tercih ettiği ve piyasanın ilk R32 soğutucu akışkanlı scroll kompresörlü soğutma grubu olan Daikin EWAT-B ürünü yenilikçi bir teknolojiye sahip. R-32’li Chiller, standart, düşük ve azaltılmış olmak üzere 3 farklı ses opsiyonu sunuyor. Ürün, 80-700 kW kapasite aralığında soğutma amaçlı, 80-650 kW kapasite aralığında ise ısı pompası versiyonu ile projelerde gerçek bir fark yaratıyor. Isı pompası versiyonu, 55C’ye kadar sıcak su üretimi sağlayarak tüketicilere büyük konfor sağlıyor. Yüksek verim ve düşük GWP’li (küresel ısınma potansiyeli) soğutucu akışkanla çalışan bir cihaz olması nedeniyle otel, fabrika gibi yatırımlar için mükemmel bir tercih oluşturan R-32’li Chiller, düşük işletme maliyetini de beraberinde getiriyor. EWAT~B soğutma grubu serisi, yürürlükteki Avrupa Mevzuatı’nın (Ecodesign Lot21) verimlilik gereksinimlerini de karşılıyor. Ürün, geçiş mevsimlerinde Daikin patentli free-cooling opsiyonu ile büyük avantaj sağlıyor. Dış ortam sıcaklığının iç ortam sıcaklığından düşük olduğu gecelerde ‘free cooling’ yani bedelsiz soğutma yapabilme becerisi anlamına gelen bu özellik sayesinde işletmeler büyük bir tasarruf sağlayabiliyor. Mavi Evrim (Blue Evolution) sloganıyla yola çıkan R32’li EWAT-B serisi cihazlar; otel, ofis, hastane, fabrika ve AVM gibi yapılar için mükemmel bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Hoval Aparey
Isıtma, yenilenebilir enerji ve iç mekan iklimlendirme çözümleri için önde gelen uluslararası şirketlerden biri olan Hoval; yoğuşmalı kazanlar, ısı pompaları ve güneş enerjisi sistemleri, kontrollü konut havalandırması, iç mekan iklimlendirme sistemleri ve enerji geri kazanımı için çözümler sunuyor. İç mekan iklimlendirmesi konusunda özellikle fabrika üretim alanları, depolar, spor salonları, otel gibi yüksek tavanlı binaların iklimlendirmesinde öne çıkan ürünleri bulunan Hoval, Hampton by Hilton’un seçimleri arasında oldu. Sektörde aparey olarak bilinen duvar tipi ürünlerin yanı sıra bunların çok daha modernize edilmiş EC motorlu fanlı, yerine göre taze havalı, yerine göre karışım havalı, ısı geri kazanım modüllü ısıtma ve soğutma yapabilen tavan tipi cihazları da kesintisiz iklimlendirme sağlıyor.
Hoval Topvent TV serisi duvar tipi cihazlar 6 metreye kadar olan alanların ısıtma ihtiyacına cevap verebiliyor. 2100-5700 m^3/h debi aralığı ve 12.5-45.5 kW ısıtma kapasitesi aralığında çalışıyor. Hoval Topvent TH serisi tavan tipi cihazlar 6000-9000m^3/h debi aralığında geri dönüş havasıyla çalışıyor. 12-15 metreye kadar yüksek tavanlı alanlarda, 164 kW kapasiteye kadar ısıtma kapasitesi sağlayabiliyor. Hoval Topvent THC serisi asma tavan tipi cihazlar 6000-9000m3/h debi aralığında geri dönüş havasıyla 164 kW kapasiteye kadar ısıtma, 118 kW kapasiteye kadar soğutma ihtiyacına cevap verebiliyor. Topvent MH/MHC serisi tavan tipi cihazlar ise taze veya karışım havalı, ısı geri kazanımlı opsiyonlarıyla ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını karşılıyor.


FWA Serisi Gizli Tavan Tip Fan Coil
Hastane, ofis ve karma projler için iyi bir çözüm olan cihaz, yüksek stok sayısı sayesinde ihtiyaç olduğunda hızlıca temin edilebiliyor. 1.9-10.8 kW geniş kapasite aralığı, yüksek stok avantajı ve bakım kolaylığı gibi özellikler cihazın seçiminde belirleyici oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz