24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriD-Marin Dubai LLC, Dubai’deki Marinaların Yönetimine Başladı

D-Marin Dubai LLC, Dubai’deki Marinaların Yönetimine Başladı

Meraas ve Dubai Holding ve D-Marin ortaklığında kurulan D-Marin Dubai LLC, bölgede bulunan Al Seef, Business Bay ve Jaddaf Waterfront marinalarının yönetimine başladı. Doğu Akdeniz’in en büyük marina zincirlerinden biri olan D-Marin, Meraas ve Dubai Holding’le Dubai’yi lüks yatlar tarafından tercih edilen uluslararası bir destinasyona dönüştürmek üzere çalışmalarına başladı.

Dubai merkezli bir şirket olan Meraas, Dubai Holding ve D Marin ortak girişimiyle 2019 yılında kurulan D-Marin Dubai LLC, Dubai’de bulunan Al Seef, Business Bay, Jaddaf Waterfront marinalarının yönetimine başladı. Şirketin çalışmalara başlamasıyla Dubai’yi lüks yatlar tarafından tercih edilen uluslararası bir destinasyona dönüştürmek için ilk adım atılmış oldu.

Körfez bölgesinde yer alan marinaların gelişimi ve yönetimi konusunda artan talebi karşılamak ve Dubai’de bölgesel bir merkez yaratmak amacıyla kurulan D-Marin Dubai LLC, Dubai’de bulunan Al Seef, Business Bay, Jaddaf Waterfront marinalarına “Marina Yönetimi”; Port De La Mer, Dubai Harbour, Marsa Al Arab marinalarına ise “Teknik Danışmanlık” hizmeti sunacak.

D-Marin, Orta Doğu’da Marina Yönetim Hizmetlerini geliştirmek, Dubai ekonomisini çeşitlendirmeye ve geliştirmeye katkıda bulunmak, şehrin bölgede ve dünyada önemli bir tatil ve lüks deniz turizmi destinasyonu olarak konumunu ileriye taşıma amacıyla D-Marin Dubai LLC ortaklığını sürdürüyor.

Yapılan anlaşmalar sonunda 5 ülkede 14 Marina’ya ulaşan D-Marin marina ağını genişletmeye devam ediyor.

Meraas Hakkında..

Meraas, BAE’nin gayrimenkul, turizm, konaklama, yiyecek ve içecek, perakende, eğlence, teknoloji, denizcilik ve sağlık sektörlerinde kendisini geliştirerek insan merkezli bir yaklaşımla hizmet veren Dubai merkezli bir şirkettir.

Meraas, toplulukların tutunabileceği yaratıcı kentsel kültürü teşvik etmek için çalışıyor. Yatırımları arasında Bluewaters Residences, Bvlgari Residences, Cherrywoods, City Walk Residences, Nikki Beach Residences, Port de La Mer Residences, Villa Amalfi ve Zabeel Saray Royal Residence gibi seçkin lokasyonlarda en çok rağbet gören gayrimenkulleri yer alıyor.

Şirketin portföyünde 80 milyon metrekarelik geliştirilmiş arazi, 3,500’den fazla konut, 2,000 perakende birimi ve Al Seef, bluewaters, Boxpark, City Walk, Dubai Harbour, Jumeira Bay, Kite Beach, La Mer, Last Exit, Pearl Jumeira, The Beach, The Outlet Village gibi kentin simgesi haline gelmiş 15 mekanı bulunuyor.

Dubai Holding Hakkında..

Dubai Holding, 12 ülkede 20,000’in üzerinde çalışanıyla hizmet veren büyük bir yatırım şirketidir. 2004 yılında kurulan Dubai Holding, bugün Dubai’nin petrol üretimi haricindeki turizm, konaklama, catering, gayrimenkul, medya, bilişim ve iletişim teknolojileri, eğitim, tasarım, ticaret, vb. sektörlerin güçlü gelişimini destekleyen 130 milyar AED’lik aktif portföy yönetmektedir.

Portföyleri arasında Dubai’nin en başarılı 11 iş topluluğunu yöneten TECOM Grup, 8 farklı ülkede 9 yerde 19 otelin yönetim ve işletimini sağlayan bir otelcilik kolu olan Jumeirah Grup, Dubai’de tamamıyla entegre ve toplumsal olan en geniş kalkınma işi yapan Dubai Properties Grup, yeni aile destinasyonları ve bunun yanı sıra dijital medya iş kolları oluşturmak için stratejik bir plan uygulayan Arab Media Grup, vb. firmalar yer almaktadır.

Dubai Holding’in günümüzde hazırda var olan projeleri emirliklerin marka portföyüne önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Buna, The Lagoons’da fütüristik bir kıyı kenti kurmak için Emaar Properties ile ortak teşebbüs oluşturan Marsal Al Arab, Emirates Towers Business Park ve Dubai Creek Harbour da dâhildir. Dubai Holding, Dubai’nin ekonomik çeşitlendirme stratejisi ve Turizm 2020 Vizyonu, Dubai İnovasyon Stratejisi ve Dubai Sanayi Stratejisi, vb. girişimleri üzerinde etki edici bir role sahiptir.

D-Marin Hakkında..

Doğuş Grubu bünyesinde hizmet veren D-Marin, bu sektörde standartları belirleyen marka yaratmak amacıyla kurulmuştur.

D-Marin; İyon, Ege ve Adriyatik denizlerindeki benzersiz 14 marinasıyla, Doğu Akdeniz Çanağı ve Körfez Bölgesi’nin en büyük marina zincirlerinden biri olarak rekreasyonel yatçılığı teşvik etmekte, sunduğu altyapısıyla doğal su yollarına erişim sağlamakta ve ekonomik olarak da yerel istihdama ve büyümeye hizmet eden sürdürülebilir faaliyetler göstermektedir.
Grup, faaliyetlerine D-Marin Turgutreis ile 2003 yılında başlamış, 2009 yılında D-Marin Didim ve 2010 yılında da D-Marin Göcek ile Türkiye’deki marina ağını genişletmiştir.

D-Marin, 2009 yılında yurtdışına açılarak Šibenik’ te bulunan D-Marin Mandalina ile Hırvatistan’da faaliyetlerine başlamıştır. Nisan 2012’de Hırvatistan’ın en büyük marinası D-Marin Dalmacija ve butik marinası D-Marin Borik gruba dahil olmuştur.

D-Marin, Aralık 2012’de Lamda Development ile imzalamış olduğu ortaklık anlaşmasıyla, dünya standartlarında bir süperyat marinası olan Flisvos Marina’yı ve Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping ile kurduğu ortaklık neticesinde, Yunanistan’da bulunan Gouvia, Lefkas ve Zea marinalarını bünyesine katmıştır. D-Marin, Ocak 2018’ de imzalanan yönetim sözleşmesi ile Karadağ’da bulunan Portonovi Marina’nın işletmeciliğini üstlenmiştir. D-Marin, Meraas ve Dubai Holding’le Dubai’yi lüks yatlar tarafından tercih edilen uluslararası bir destinasyona dönüştürmek üzere çalışmalara başlamak adına D-Marin Dubai LLC şirketini kurdu. 2019 yılında kurulan D-Marin Dubai LLC şirketi Dubai’de bulunan Al Seef, Business Bay, Jaddaf Waterfront marinalarına Marina Yönetimi hizmeti sunarak bağlama kapasitesini 8,773 çıkardı.

Aralık 2015’te, MB92 ile Barcelona’da yapılan ortaklık anlaşmasıyla yatçılık sektöründe, süperyatlara verdiği bakım ve onarım hizmeti ile faaliyet alanını genişletmiş, Nisan 2017’den itibaren, Fransa’daki 200 metre uzunluğundaki rıhtımı ile Blohm + Voss La Ciotat ve Ekim 2017’ den itibaren Compositeworks, süperyat bakım ve onarımında 25 yıllık tecrübe ve bilgiye sahip MB92 tarafından yönetilmeye başlanarak D-Marin ailesine katılmıştır. Eylül 2018’de MB92 Grubu, Blohm+Voss La Ciotat ve Compositeworks faaliyetlerini MB92 La Ciotat ismi altında birleştirerek hizmet vermeye devam etmektedir.

Doğuş Grubu Hakkında..

Modern hayatı şekillendiren yeni keşiflerin öncülüğünü üstlenerek daha iyi bir yaşamın standartlarını oluşturmak için çalışan Doğuş Grubu, 1951 yılında kuruldu. Otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-içme olmak üzere yedi sektörde faaliyet gösteren Doğuş Grubu ayrıca, mevcut hizmet verdiği sektörlerin yanı sıra teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesini sürdürüyor. Grup 300’ün üzerindeki şirketi ve 35 bini aşkın çalışanıyla 4 kıtada, 25 ülkede, müşterilerine üstün teknoloji, yüksek marka kalitesi ve dinamik bir insan kaynağı ile hizmet veriyor.

Doğuş Grubu, otomotiv sektöründe Volkswagen AG ve TÜVSÜD, medya sektöründe Condé Nast (Vogue, GQ), turizm sektöründe Hyatt International Ltd., yat ve gemi işletmeciliği sektöründe Latsis Group, Kiriacoulis Group ve the Adriatic Croatia International (ACI), marka çatısı altında yeme-içme ve eğlence sektöründen Coya, Roka, Zuma ve Oblix, vb. markaları barındıran International Azumi Group ve e-ticaret sektöründe ise the South Korean SK Group gibi dünya çapında önemli role sahip firmalarla günümüzde ortaklık ve işbirliğini sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz