8 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriÇimento sektöründe alaylı çalışan kalmayacak

Çimento sektöründe alaylı çalışan kalmayacak

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) bünyesinde kurulan “ÇEİS Sınav ve Belgelendirme Merkezi” (ÇESBEM) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında Yetkilendirme Sözleşmesi imzalandı.

 

Türk çimento sektörüne özgü nitelikli işgücünün gelişimini sağlamak amacıyla, 1 milyon TL yatırımla hayata geçirilen ÇESBEM, bundan böyle çimento sektöründe sınav yaparak mesleki yeterlilik belgesi verecek ilk kurum olarak faaliyetlerini yürütecek.

ÇEİS tarafından, “sektörde belgesiz çalışan kalmaması” hedefiyle hayata geçirilen “ÇEİS Sınav ve Belgelendirme Merkezi”, sınav ile mesleki yeterlilik belgesi vermek üzere Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildikten sonra 16 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan sözleşmeyle Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirildi.

Türkiye çapında 17 bin 500 kişiye istihdam sağlayan çimento sektöründe mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme sistemini oluşturan ilk kurum olan ÇEİS, 1 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği ÇESBEM ile çimento fabrikalarının üretim bölümlerinde yardımcı işçi, işçi ve usta olarak görev yapan çalışanların tamamının mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmasını hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz