29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriÇatalca'da 130 Yıllık Tapu Sorunu Çözülüyor

Çatalca’da 130 Yıllık Tapu Sorunu Çözülüyor

Çatalca’nın 5 köyü ve 1 mahallesinde 130 yıldır süren mülkiyete ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi için yasa teklifi hazırlandı. Çatalcalılara tapu müjdesi verildi…

Çatalca’da bir dizi etkinliğe katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati tapusuz köylere tapu müjdesi verdi.

Nebati yasa teklifini de okudu. Teklifte “Bu yasa teklifi ilk torba yasada yasalaşmış olacak. Maddeyi isterseniz olduğu gibi sizlere okuyayım. ‘Bu madde ile 4706 sayılı kanunun geçici 22 maddesinde yapılan düzenlemeyle İstanbul ili Silivri ilçesi Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere köyleri ile Çatalca ilçesi Hallaçlı, Gümüşpınar, Aydınlar, Karamandere ve Yaylacık köyleri yerleşim alanları, Çatalca İlçesi Binkılıç Mahallesi’nde bulunan üzerinde vatandaşlara ait ev, ahır ve müştemilatları bulunan ve yüz ölçümü 5000 metrekareye kadar olan hazineye ait taşınmazlar ve yüz ölçümü daha büyük olan taşınmazlar, ifrazı olan en fazla 5 bin metrekare olan kısmının 19 Temmuz 2003 tarihinden önce kullanılır olması ve kullanımı halen devam etmesi kaydı ile ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren idareye başvurması halinde, kullanıcılarına veya bunların kanuni haleflerine rayiç bedel üzerinden satılabilmesi imkanı getirilerek bu köyler ile mahalle halkının 130 yıldır süren mülkiyete ilişkin mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanmıştır” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz