18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriÇANAKKALE SERAMİK, PERA KOLEKSİYONUNU PERA’DA TANITTI

ÇANAKKALE SERAMİK, PERA KOLEKSİYONUNU PERA’DA TANITTI

Çanakkale Seramik, kültürel mirasımızın izlerini taşıyan Pera Koleksiyonu’nun lansmanını Pera Palace Hotel’de gerçekleştirdi.

Çanakkale Seramik’in çini karo motiflerinden ilham alarak hayata geçirdiği Pera Koleksiyonu’nun tanıtımını yaptığı toplantıya, okuyucularını Pera’nın naif zamanlarına götüren yazar Mario Levi de katıldı. Dekorasyon dergilerinin yayın yönetmenleri ve editörlerinin yanı sıra, Sinem Güven, İlkem Öztürk, Müge Tezman, Meltem Kazaz, Akasya Aslıtürkmen, Şah Yaycı, Merve Toy, Jale Balcı, Hande Can, Batya Kebudi, Arzu Kunt gibi isimlerin ilgiyle takip ettiği toplantının ardından, İstanbul’u anlatan kitaplarıyla da bilinen Mario Levi’nin rehberliğinde Pera gezisi gerçekleştirildi.

İstanbul’un kozmopolit geçmişindeki yoğunluğunu, fiziksel olarak günümüze en çarpıcı biçimde aktaran bölgelerden biri olan Pera’da etkileyici bir yolculuğa çıkan davetliler; kültürün, sanatın, modanın, zarafetin, Doğu’nun ve Batı’nın buluşmasına, nostaljik bilgiler eşliğinde tanıklık etmenin heyecanını yaşadı.

Geleneksel çini desenleri ile geçmişe yolculuk

Zengin bir kültüre sahip Anadolu uygarlığından ilham alan Çanakkale Seramik, geleneksel çini karo ve motiflerini, Pera Koleksiyonu ile yeniden hayata geçirdi. Modern ama tarihi dokuyu yaşamında hissetmenin yanı sıra, farklı ve özel mekanlar yaratmak isteyenlere hitap eden Pera Koleksiyonu, zengin desen seçenekleriyle evleri renklendiriyor. Mat, sırlı porselen karolar ve dekorlarından oluşan koleksiyon; 20×20 cm boyutlarında, kahve-mavi, bej-gri ve siyah-beyaz renk seçenekleriyle sunuluyor. Özellikle kadınların evlerinde görmek isteyeceği Pera Koleksiyonu, aynı zamanda banyo, mutfak, teras, otel, ofis, kafe ve restoranlarda şık ambiyanslar yaratıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz