2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriByDoping ile markalı konutta yeni satış ağı!

ByDoping ile markalı konutta yeni satış ağı!

ByDoping, “herkes kazanır” mottosuyla kısa sürede Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyada rakipsiz 1. el markalı gayrimenkul satış ağı oldu.

Gayrimenkul sektörüne alternatif satış kanalı yaratarak “hızlı ve kaliteli satış” amacıyla yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan ByDoping, “herkes kazanır” mottosuyla kısa sürede Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyada rakipsiz 1. el markalı gayrimenkul satış ağı oldu.

Türkiye’nin en önemli markalı gayrimenkul geliştirici işbirlikleri ve 40 bini aşan emlak danışmanı ağıyla hızla büyüyen ByDoping için bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya ByDoping Kurucu Ortak Bültent Öztürk ve ByDoping Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Soydan katıldı.

Birinci el markalı gayrimenkulleri, emlak danışmanlarıyla buluşturarak alternatif satış ağı kuran ByDoping, yeni bir satış kanalı oluşturdu.

ByDoping’e üye olan emlak danışmanları markalı konut projelerine müşteri yönlendirerek, geçen yıl toplam 483 milyon liralık 632 konut sattı.

Bünyesinde 16 konut üreticisinin 80 projesini bulunduran ByDoping’in CEO’su Bültent Öztürk, şunları söyledi: ‘Proje ile ilgili alt yapı çalışmaları başladı. iki eksik üzerine kurdulandı. Markalı konut geliştiricilerinin alternatif bir kanalın olmadığını farkettik. Pazarda bir yer edinmeye başladığını ve emlak tarafında çok bir faliyet olmadığını farkettik. Bu sisteme karar verdik. 4 tane de alt yapı kurmamız gerektiğini farkettik. Hukuki alt yapının oluşturulmasını düşündük. 135 maddelik bir sözleşme yazdırdık. Emlak danışmanlarının markalı konut üreticileri ile ilgili bir kaygıları vardı. Üreticilerin de emlak danışmanları ike ilgili kaygıları vardı. Biz bunun önüne geçebilmek için hukuki boyutu düzeltebilmek için hukuki bir altyapı oluşturmaya karar verdik. İnşaat firmaları sadece müşteriye yönelik tanıtım yapıyor. Bizim sistemimiz bu açığı kapatmak adına kuruldu. Emlak danışmanları hangi bilgiler üzerinden müşteri arayacağını bilmeli ve doğru yönlendirme yapılmalı. SMS kodu ile doğrulama için bir patent aldık. Bu sistemin gayrimenkul altyapısı olması gerekiyordu. Kapı kapı dolaşarak 16 önemli markaya ve 80’in üzerinde projeye ulaştık. Özellikle satışı ve inşaatı devam eden projeleri inceleme altına aldık. Kendimizi gayrimenkul altyapı ihtiyacı kurmak hissettik. Son olarak da satış altyapısı kurmayı amaçladık. İlişkileri yöneten bir mekanizma kurduk. Satışları kapatabilmek adına da bir satış mekanizması üreterek 2017 Eylül ayında faaliyete geçtik. 2018 sonuna kadar 40 bin danışman sahibi olduk. 483 milyon TL’lik bir satışla kapattık.’

‘2019 yılında hedefler büyüdü’

Öztürk ‘2019 yılında hedeflerimizi de büyüttük. 2019 yılında sadece yoğun bir şekilde satışa konsantre olduğumuz için 2019 yılı için 2 buçuk milyat TL’lik bir hedef koyduk kendimize ve 2 aylık performansımız hedeflerimze ulaştı. Bilinirlilik arttıkça işimiz daha da kolaylaşıyor. Sahada 55 kişi ile çalışıyoruz ve sürekli üyelerimize eğitim veriyoruz’ açıklamasını yaptı.

‘Türkiye’nin en önemli gayrimenkul markaları ile çalışıyoruz’

Müşteri odaklı çalıştıklarını da vurgulayan Öztürk, ‘Gayrimenkul sektöründe farklı pozisyonlarda uzun yıllar tecrübesi olan bir ekibiz. Ekibimizin de edindiği tecrübeler sonucunda nasıl bir sistem geliştirmemiz gerektiğini neler yapmamız gerektiği üzerine uzun süren planlar yaptık. Müşteri neden bir evi alır? Neden son anda vazgeçer? Hepsini iyi ya da kötü tecrübelerle öğrenme fırsatımız oldu. Bu tecrübeleri de kullanarak nasıl satış odaklı bir sistem kurarız planları yaptık. 2019 hedeflerimizi koyarken, 2018’de gerçekleşen değil, gerçekleşmeyen satışlardan öğrendiğimiz tecrübeleri fırsata çevireceğimizi göz önünde bulundurduk.’ dedi.

‘Her 3 müşteriden 1’i satış oluyor’

Gayrimenkul satışlarında müşteriyi tanımanın çok önemli olduğuna değinen Öztürk sözlerine şöyle devam etti, ‘ByDoping olarak ilk andan itibaren fayda odaklıyız. Gayrimenkul geliştiricisi, gayrimenkul danışmanı ve konut alıcısı için ana prensibimiz hep fayda yaratmak oldu. Bunu sağlamak için de hep sahada olmaya özen gösterdik. Müşterinin bizi aramasını beklemeden her zaman müşteriyi arayan biz olduk. Müşterilerimizi çok iyi tanımaya özen gösterdik, onların gayrimenkulden ya da gayrimenkulün konumundan beklentilerini hatta hobilerini takip ettik ve portföyümüze, üye danışmanlarımızın müşterilerinin beklentilerini karşılayan bir gayrimenkul çıktığı anda hızlıca ulaştık.Tüm satış sürecini uçtan uca başlatan,geliştiren, sonuçlandıran bir mekanizmayı çalıştırıyoruz. Üye danışmanlarımıza, müşteri yaratma eğitimi vererek, müşterilerini nasıl tanıyacaklarını ve ihtiyaçlarını belirleyecekleri yönünde destek veriyoruz. Bizim en büyük farkımız da kaliteli ve işinin uzmanı gayrimenkul danışmanı kadromuz. Sistemimize kayıtlı 37 bin gayrimenkul danışmanımız müşteri üretebilmek ve satış yapmak için sürekli sahada. Kısa sürede yakaladığımız başarının altında da bu yatıyor. 2018 yılına kadar yönlendirdiğimiz her 3 müşteriden 1 tanesi satış olarak geri döndü. Sezonsal olarak bu rakamların 1 de 1’lere kadar çıktığı dönemler de oldu. 2019 yılının ilk ayına bakarsak yönlendirdiğimiz her 4 müşteriden 1 tanesinin satışla kapatıldığını görüyoruz. Bu rakamlar son dönemin en iyi rakamları’ dedi.

‘Bir fikrin uygulanabilir olması için basit olması gerekir’

Satış yapmanın bu dönemde çok zor olduğunu bildiren ByDoping Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Soydan ise açıklamalarını şöyle yaptı; ‘Online ve ofline taraflarımız var bizim. Satış yapmak zordur. Özellikle şu dönemde satış yapmak çok zor. Satışta en önemli şey satış kapamadır. Biz bunu gerçekleştiriyoruz. Aslanda yaptıptığımız şey çok basit. Bir fikrin uygulanabilir olması için basit olması gerekir. Her satışın kendi hikayesi var. Kolay satışın olduğu zamanlarda firmalar kendini geliştirmiyor. Müşterinin hakkını önde tutmayan firmalarla çalışmıyoruz’

‘Emlak danışmanlarından aidat alınmıyor’

Emlak danışmanlarından aidat alınmadığını dile getiren Bülent Öztürk ‘Biz adımızı koyarken yan bir güç olalım adımız doping olsun derken hem inşaat firmalarına destek vermiş olduk aynı zamanda da emlak danışmanlarına da gelir elde etme imkanı sunduk. Biz inşaat firmalarından ekstra indirimler talep ettik ve bizle giden müşteriler de ciddi oranlarda indirimle gayrimenkul satın aldı’ dedi.

‘Müşteri tarafında yüzde 100 memnuniyet var’

Öztürk, ‘Müşterinin ödeme planı çok önemli. Realize olan bir fiyat farkı ortaya çıkıyor. Biz ise yapılabilecek bütün indirimler yapıldıktan sonra indirim yapan tarafız. Müşteri tarafında yüzde 100 memnuniyet var’ açıklamasını yaptı.

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz