18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriBüyük İstanbul Tüneli Bu Noktalardaki Konut Fiyatlarını Uçuracak

Büyük İstanbul Tüneli Bu Noktalardaki Konut Fiyatlarını Uçuracak

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için zemin etüt çalışmaları başladı. Tünelin geçtiği noktalarda konut fiyatlarını artırması bekleniyor…

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi için İstanbul boğazında zemin etüt çalışmaları başladı. 5 yıl içinde tamamlanması planlanan tünel geçtiği noktalarda konut fiyatlarını uçuracak.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “E-5 aksında Avrupa yakasında Bakırköy – İncirli’den başlayan, Anadolu yakasında ise Söğütlüçeşme’ye kadar uzanan hızlı metro projesi bölgedeki gayrimenkul piyasasında fiyatları yükseltecek. Bu iki nokta arasında mesafe sadece 40 dakikada aşılabilecek. Hattın 9 ayrı noktada raylı sistemlere ve metroya entegre edilecek olması bu bölgelerde gayrimenkullerin değerlerini katlatacak” dedi.

12 İlçe Hızlı Metro Hattına Komşu Olacak
Büyük İstanbul Tüneli’nin mevcut ve planlanan ulaşım alternatifleri ile 9 ayrı noktada ulaşım alternatifleri ile kesişecek olmasını değerlendiren Özelmacıklı, “Metro hattı Avrupa Yakası’nda İncirli’den başlayacak. Sonrasında ise Zeytinburnu, Vatan, Edirnekapı, Sütlüce, Perpa, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Gayrettepe istasyonları yer alacak. Anadolu yakasında ise Söğütlüçeşme’den başlayacak olan hatta Ünalan, Altunizade ve Küçükyalı istasyonları bulunacak. Bu istasyonlar ile Bakırköy başta olmak üzere, Bahçelievler, Güngören, Zeytinburnu, Eyüp, Fatih, Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş, Üsküdar ve Kadıköy ilçelerindeki değerleri etkileyecek. İlk açıklandığı tarih olan Şubat 2015’den bu yana, bu hat üzerine yakın konumda yer alan gayrimenkul fiyatları, yüzde 70’in üzerinde prim yaptı ve prim yapmaya devam edecek” dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin en çok etki edeceği mahalleler;
– Bakırköy’de Zuhuratbaba ve Kartaltepe mahalleleri,
– Bahçelievler’de Bahçelievler Merkez mahallesi,
– Güngören’de Ahmet Nafiz Gürman mahallesi,
– Zeytinburnu’nda Merkezefendi, Maltepe ve Seyitnizam mahalleleri,
– Eyüp’te Defterdar ve Topçular mahalleleri,
– Fatih’te Topkapı ve Karagümrük mahalleleri,
– Beyoğlu’nda Sütlüce, Örnektepe ve Halıcıoğlu mahalleleri,
– Kağıthane’de Talatpaşa ve Gürsoy mahalleleri,
– Şişli’de Halil Rıfat Paşa, Halide Edip Adıvar, İzzet Paşa, Mecidiyeköy ve Esentepe mahalleleri
– Beşiktaş’ta Nispetiye mahallesi,
– Üsküdar’da Altunizade, Kuzguncuk, Burhaniye, Acıbadem ve Ünalan mahalleleri,
– Kadıköy’de Hasanpaşa, Rasimpaşa, Osmanağa ve Zühtüpaşa mahalleleri.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz