29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBursa Abdal Kültür Evi’nin kiralama ihalesi durduruldu!

Bursa Abdal Kültür Evi’nin kiralama ihalesi durduruldu!

Bursa 2. İdare Mahkemesi, Abdal Kültür Evi’nin kiralanması için açılan ihaleyle ilgili CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca’nın talebi doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 

Bursa’daki sanayicileri rahatlatması planlanan enerji santrali inşaatını olumlu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna karşı 2015 yılında durduran Bursa 2. İdare Mahkemesinden bir karar daha çıktı. Mahkeme, CHP Bursa Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca’nın açtığı davayı, siyasi sıfatını göz önünde bulundurmadan Ensar Vakfı’nın kazandığı bir gayrimenkul kiralama ihalesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

EN YÜKSEK TEKLİFİ VERDİ
Bursa Osmangazi Belediyesi, Abdal Kültür Evi’nin bulunduğu yerleşkeyi 2015 yılında ihale açtı. İlim Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı katıldığı ihaleyi, en yüksek teklifi veren Ensar Vakfı kazandı. İhalenin açılmasına neden olan taşınmazın aylık 650 TL’ye 31 Aralık 2018’e kadar Ensar Vakfı’na kiralanmasına karar verildi. CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca ise ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle dava açtı. Karaca dava dilekçesinde, “Muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin Osmangazi İlçe Başkanı olarak Osmangazi’de kamunun menfaatine, yasaları ve aykırılıkları takip etmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

SİYASİ BAĞINI GÖRMEZDEN GELDİLER
Bursa 2. İdare Mahkemesi başkanı Önder Gülaçtı ve üyeler Duygu Özerkan ve Hüseyin Büyükkaya talebi değerlendirerek, İsmet Karaca’nın parti başkanı sıfatıyla açtığı davayı kabul etti. Mahkeme, “siyasi sıfatla açılan davaların mahkemelerce reddedilmesine ilişkin yasayı” görmezden gelerek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

EŞİ KAPATILAN DERNEĞİN BAŞKANI ÇIKTI
Mahkeme üyelerinden Duygu Özerkan’ın daha önce de FETÖ’ye yönelik soruşturma ve davalarda şüpheli durumunda olan kişilerin lehine kararlar verdiği iddia edildi. Duygu Özerkan’ın eşi avukat Göksel Özerkan’ın 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında terör örgütleriyle iltisakı bulunması nedeniyle kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi’nin başkanlığını yaptığı öğrenildi.

Hukuka uygun değil
Ensar Vakfı avukatları verilen bu karar üzerine hakimlerle ilgili HSYK’ya suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Bursa 2. İdare Mahkemesi üyelerinin davayı CHP Osmangazi İlçe Başkanı sıfatıyla açmasının yasalara uygun olmadığını, mahkemenin bu davayı ehliyet bakımından red etmesi gerekirken talebi kabul edip iptal kararı verdiği ifade edildi. Bursa 2. İdare Mahkemesi heyeti Önder Gülaçtı ve Duygu Özerkan’ın bu ilk skandal kararı değil. Gülaçtı ve Özerkan’ın içerisinde yer aldığı Bursa 2. İdare Mahkemesi heyeti 2015 yılında da Bursa’daki organize sanayi bölgesinin buhar ve elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) buhar ve elektrik üretim santrali inşaatı olumlu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna rağmen durdurma kararı vermişti.
Yeni Şafak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz