19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBodrum’da Konut Kiraları Son 1 Yılda %24 Arttı

Bodrum’da Konut Kiraları Son 1 Yılda %24 Arttı

Bodrum doğal güzelliklerinin yanı sıra; hastane, okul, restoranlar gibi yaşam alanları ile de oldukça gelişmiş bir bölge. Bu yüzden sadece yazlık olarak değil kışın da yaşamak için en fazla tercih edilen bölgelerin başında geliyor. Endeksa verilerine göre, Bodrum’da konut kiraları son 1 yılda %24 artış gösterirken, ortalama metrekare kira 32 TL, ortalama kira ise 3.120 TL oldu.

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa.com’un analizine göre, Bodrum’da mahalle bazında konut kiraları incelendiğinde en yüksek kiranın ve en yüksek talebin Eskiçeşme, Kumbahçe ve Bitez’de olduğu görülürken, Eskiçeşme ve Kumbahçe’de ortalama metrekare kira 37 TL, Bitez’de 36 TL. Eskiçeşme’de ortalama kira 3.021 TL, Kumbahçe’de 3.072 TL, Bitez’de ise 3.318 TL.

Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Bodrum’un önümüzdeki dönemde de ilgi odağı olmaya devam edeceğini belirterek, “Pandeminin etkisi ile uzaktan çalışmanın artması ve yazlık bölgelerde daha fazla vakit geçirilmesi ile konut kiraları da önemli ölçüde arttı. Şu an değerler yüksek gelse de pazarda karşılığını bulduğunu, bu bedellerden kiralama yapıldığını; dolayısıyla da fiyatların arttığını görüyoruz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz