28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiğerMagazin HaberleriBirce Akalay kimdir? Birce Akalay kaç yaşında?

Birce Akalay kimdir? Birce Akalay kaç yaşında?

Sarp Levendoğlu ile evliliğini bitirme kararı alan Birce Akalay kimdir? Birce Akalay kaç yaşında?

19 Haziran 1984 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Birce Akalay, oyuncudur. Akalay, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümü mezunudur.

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümündeki eğitimini tamamlamadan bırakan Birce Akalaya, üniversite eğitimini Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır.

2004 Türkiye Güzellik yarışmasında üçüncü olan Birce Akalay, daha sonra Avrupa Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edip yarı finale çıkmıştır.

2004-2007 yılları arasında Star TV ve TV 8’de spor spikerliği yapmış olan Birce Akalay, Şampiyonlar Ligi Özel ve 8. Etap gibi programları da hazırlayıp sunmuştur.

2007 yapımı olan Kader ve Senin Uğruna dizilerinde başrolde oynamış olan Birce Akalay, 2008 yapımlı Asi dizide konuk oyuncu olarak oynamıştır.

2008’de vizyona giren Son Ders ve 2009 Ekim aynında vizyona giren Nefes filmlerinde rol almış olan Birce Akalay, 2009 yılında TRT 1’de ekrana gelen Alayına İsyan isimli dizide Sevtap karakterini canlandırmıştır.

2009’un Eylül ayında Sizi Seviyorum isimli sinema filminde Emre Altuğ ile başrolleri paylaşmış olan Birce Akalay, 2009’da atv’de yayınlanan Kış Masalı’nda Zişan rolüyle karşımıza çıkmıştır.

2010 yılında yayınlanan Yer Gök Aşk dizisinde Murat Ünalmış ile başrolü paylaşan Birce Akalay, 2011 yılında Kapadokya’da gerçekleşen görkemli bir düğünle Murat Ünalmış ile evlenmiştir.

Murat Ünalmış ile 1.5 yıllık evliliğini 2012 yılının sonunda bitiren Birce Akalay son olarak Kanal D’de yayınlanan “Küçük Ağa” dizinde Sinem karakterini canlandırmıştır.

Küçük Ağa dizisinde başrolü paylaştığı Sarp Levendoğlu ile 1 Ağustos 2014 tarihinde evlenen Birce Akalay, 2015 yılında ATV’de yayınlanmakta olan Evli ve Öfkeli adlı dizide dört başrolden birini üstleniştir.

Şu anda Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde başrolde oynayan Birce Akalay, eşi Sarp Levendoğlu’ndan boşanmak üzere dava açmıştır. Çiftin ayrılıklarına ihanetin sebep olduğu iddia edilmektedir.

Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz