3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBeyoğlu'nda birlikten güç doğuyor!

Beyoğlu’nda birlikten güç doğuyor!

MIPIM 2017’ye 6 dev proje ile çıkarma yapmaya hazırlanan Beyoğlu’nda önümüzdeki 3 yıl içinde 10 milyar dolarlık bir yatırım hayata geçiyor. Beyoğlu’nda birlikten güç doğuyor…

MIPIM 2017’ye 6 dev proje ile çıkarma yapmaya hazırlanan Beyoğlu’nda önümüzdeki 3 yıl içinde 10 milyar dolarlık bir yatırım hayata geçiyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde ve Beyoğlu Yatırımcılar Grubu’nun (BIG) önde gelen temsilcilerinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Beyoğlu’nda hayata geçirilen projelerle ilgili bilgi verildi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve NEF Kurucusu Erden Timur yatırımcı gözü ile Beyoğlu’nu ve taşıdığı potansiyeli değerlendirdi.

Beyoğlu’nun yeni projelerini Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek olan MIPIM’de tanıtacaklarını belirten Demircan dünyanın heryerinde bir sürü emlak fuarı olduğunu ancak bunun çok büyük bir buluşma olacağını kaydetti.

’47 proje ile yola devam’

35 firma ve 47 proje ile yollarına devam ettiklerini belirten Demircan bu projelerin en büyüklerinin arasında en büyüklerinin başında Tarlabaşı 360 projesi geldiğini sözlerine ekledi. Tarlabaşı 360 projesi şuanda teslime hazırlanıyor. İkinci sırada da Galataport projesinin çok öenmli olduğunu kaydeden Demircan bu proje ile İstanbul’un adam gibi ilk limanının inşa edileceğini belirtti. Demircan, bölgede Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi de çok büyük önem taşıdığını kaydederek planlama ve projelendirme safhalarının bittiğini söyledi. Bu sene içinde kazma vurmayı düşündüklerini söyleyen Demircan bunların dışında Piyalepaşa projesinin de Kasımpaşa’ya ayrı bir güzellik getirdiğini söyledi. Çok büyük bir cadde ve o cadde bittiğinde inanılmayacak bir proje olacağını söyleyen Demircan Nef markasının da Sütlüce’de güzel projeleri olduğunu ve Nef’in de böylece İstanbul’da kendinden iyice söz ettirmiş olacağını söyledi.

‘Şehrin önce kamusal alanlarına çeki düzen verilmesi gerekiyor’

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Süleymaniye’deki yenileme projesine bu sene başlayacaklarını ve MIPIM’e Beyoğlu’ndaki projelerle bir birlikte katılmanın sadece Beyoğlu için değil ülkemiz için de önemli bir tanıtım olacağını söyledi. Yıldırım, ‘Beyoğlu farklı kültürlerin bulunduğu bir yer. Dünyada böyle bir şehir yok. Kentsel dönüşüm dediler ve gerçekten çok faydalı olacağına inandığım bir olay ortaya çıktı. Ama hemen dejenere oldu bu durum. Bu şehrin önce kamusal alanlarına çeki düzen vermemiz gerekiyor. İstanbul 8 bin 500 yıllık bir yerleşim kenti ve 3 imparatorluğa başkentlik yaptı. Fatih İstanbulun çok önemli bir yeri ve Beyoğlu da çok önemli bir bölge. Esas İstanbul’un en önmli bölgesi Fatih bölgesidir. Biz her ne kadar Beyoğlu’nu tanıtacak olsak bile İstanbul’un içinde Beyoğlu’nu tanıtacak olmak çok daha güzel olurdu’ dedi.

Yatırımcılardan birlik mesajı

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Beyoğlu’nun emlak yatırımlarında İstanbul’un en değerli bölgesi olduğunu belirtti. Polat ‘Eskiden Beyoğlu’na takım elbise, kravat ile gelirdik. Bu bir ayrıcalıktı. Sayın Başkan Beyoğlu’na tekrar eski saygınlığını kazandırmak için çalışıyor. Bizlere de bu anlamda önemli görevler düşüyor’ dedi.

Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili: “Bugün Beyoğlu gerçek İstanbul’un tarihini yansıtıyor. Yatırımcılar olarak biz de bu tarihi dokuyu korumak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, MIPIM fuarına katılmanın İstanbul’un ve Beyoğlu’nun tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı.

NEF Kurucusu Erden Timur da gelişmiş ülkelerdeki belediyecilik anlayışının Beyoğlu’nda hakim olduğunu ve Beyoğlu Belediyesi’nin birleştirici vizyonunun yatırımcıları motive ettiğini belirtti.

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz