25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriBeyaz eşya ve mobilyada düşük talep sürüyor

Beyaz eşya ve mobilyada düşük talep sürüyor

Yılın ilk 4 ayında Türkiye’de beyaz eşya satışları yüzde 20 geriledi. Tüketici güven endeksine göre sonraki iki ayda da satışlardaki sert düşüş sürecek.

Bugün açıklanan haziran ayına ait tüketici güven endeksinin manşet verisi sınırlı bir iyileşmeye işaret etse de alt kalemler incelendiğinde tüketicinin alışveriş yapma konusundaki karamsar tavrının sürdüğü görülüyor. Ana endeks hesaplamasına dahil edilmeyen ancak tüketicilerin durumunu net bir şekilde gösteren mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı almak için uygunluğunu ölçen endeksteki sert düşüş dikkat çekici.

Geçen yılın mayıs ayında 90 seviyesinin üzerinde olan endeks sert bir düşüş sürecine girdi ve son olarak 55 seviyesinin de altına indi. Böylece 2012’den bu yana hesaplanan endekste en düşük seviye görülmüş oldu.

TÜRKBESD’in açıkladığı veriler de beyaz eşya satışlarındaki gerilemeyi teyit ediyor. Buna göre yılın ilk 4 ayında Türkiye’de beyaz eşya satışları yüzde 20 geriledi. Tüketici güven endeksine göre sonraki iki ayda da satışlardaki sert düşüş sürecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz