18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriBaumit’in Tasarım Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Baumit’in Tasarım Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

İnsanların sağlıklı, enerji verimli, güzel ve sürdürülebilir yapılarda yaşaması hedefiyle inovatif ürünler geliştiren Baumit, üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen tasarım yarışmasını tamamladı.

“Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev” temasıyla gerçekleşen yarışmanın ödül töreni 10 Mayıs tarihindeSpace’23 kapsamında Zorlu PSM’de gerçekleşti. Farklı disiplinlerden lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile “ev” meselesinin farklı açılardan tekrar masaya yatırıldığı yarışmada üç proje eş değer ödüle layık görülerek 25 bin TL’lik para ödülünü almaya hak kazandı.Eşdeğer ödüle layık görülen üç projeden biri aynı zamanda jüri özelödülünün de sahibi olarak yapı malzemelerinin karşılaştırıldığı Avrupa’nın en büyük Ar-Ge merkezi Baumit Vivapark ve İnovasyon Merkezi’ni kapsayan 4 gün 3 gece Avusturya seyahati kazandı.

Avrupa’nın mantolama devi Baumit, yaşam alanlarını daha sağlıklı hale getirmek için genç yeteneklerin hayal gücünü ortaya koyduğu tasarım yarışması ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerini bir araya getirdi. Bu yıl yarışmanın jüri başkanlığını Mimar Kurtul Erkmen yürütürken, jüri heyetinde Mimar Abdurrahman Çekim, Mimar Adnan Aksu, Mimar Ece Ceylan Baba, Mimar Hilmi Güner, Mimar Sabri Paşayiğit ve Mimar Şebnem Buhara, danışman jüri heyetinde ise Yapı Biyoloğu And Akman, Baumit Türkiye Genel Müdürü Mimar Atalay Özdayı ve Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü İnşaat Mühendisi Erdil Dinçer yer aldı. Mimarlar, mühendisler, halk sağlığı konusunda çalışan tıp öğrencileri, sosyal bilimciler, psikologlar ve diğer disiplinlerden konuya ilişkin çalışmaları olanların katılım sağladığı yarışma sonuçları22 Mart tarihinde yarışma web sitesi üzerinden açıklandı. Ödül almaya hak kazanan projeler 10 Mayıs tarihindeSpace’23’de gerçekleşen ödül töreninde ödülleriyle buluşurken ‘“Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev” anlayışını inşa edecek yaratıcı ve çağdaş çözüm önerileri ile fark yarattı.

Tören öncesinde yapılan Ev oturumunda sağlıklı yaşam alanları ele alındı
DAC Space oturum destekçisi olan Baumit’in Ev başlıklı oturumu, Baumit Tasarım Yarışması jüri başkanı Mimar Kurtul Erkmen moderatörlüğünde gerçekleşti. Farklı çalışmalar yürüten, kendi alanlarının uzmanları Baumit Tasarım Yarışması jüri üyeleri Mimar Şebnem Buhara, Yapı Biyoloğu And Akman ve Mimar Abdurrahman Çekim“Ev” konusunu mekansal, fiziksel ve kullanıcı deneyimi açısından değerlendi.

“Yarışmanın, sağlıklı ve sürdürülebilir ev tasarımları için farkındalık yaratacağına inanıyoruz”
Baumit’in öncülüğünde ‘“Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev” temasında gerçekleşen tasarım yarışması hakkında konuşan Baumit Türkiye Pazarlama Müdürü Mimar Selin Tümer Ataoğlu; “Gençlerin tutkusundan ilham alarak hayata geçirdiğimiz Baumit Tasarım Yarışması’nı bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Parlak ve cesur zihinlerin ortaya koyduğu çağdaş çözümler ile bir sığınak, bir kale, mahrem bir liman, şehir silüetini oluşturan temel yapılar için yaratıcı fikirleri açığa çıkarmayı hedefledik. Yaşam alanlarımız olan evlerde soluduğumuz kapalı alan havasının kalitesi sağlığımız ve konforumuz için büyük önem taşıyor. Sıcaklık, nem, küf, ses, ışık, koku ve emisyon gibi faktörlerin iç mekân hava kalitesi ve konfor değerleri üzerinde büyük etkisi bulunduğundan nitelikli yapı tasarımı, uygulaması ve malzeme seçiminin önemi her geçen gün çok daha net anlaşılıyor. İklim krizinin giderek derinleştiği günümüzde, ısı yalıtımı,binalardaki enerji tüketiminin yaklaşık %80’ini oluşturan ısıtma ve soğutma tüketimini azaltarak enerji verimliliği sağlamak içinelimizi büyük oranda güçlendiriyor. Bu noktada hayatımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz evlerin daha sağlıklı, konforlu ve sürdürülebilir olabilmesi adına bu yarışmanın öğrenciler arasında farkındalık yaratacağını düşünüyoruz. Buradan bir kez daha ödül alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize ve değerli jüri üyelerimize teşekkürlerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz