25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriBARUTHANE MİLLET BAHÇESİ 8 KASIM’DA AÇILIYOR

BARUTHANE MİLLET BAHÇESİ 8 KASIM’DA AÇILIYOR

Ataköy sahilindeki tek yeşil alan olan 60 dönümlük tarihi Baruthane arazisinde millet bahçesi yapımı çalışmaları başladı. İstanbul’un ilk millet bahçesi 8 Kasım’da açılacak.

TOKİ, mülkiyeti kendisine ait olan Ataköy’deki Baruthane arazisini imar planını iptal ederek padişahların kahve içtiği Baruthane Kulesi’nin de içinde bulunduğu alanı, bölge sakinleri için sosyal yaşam imkânı sağlayan, turizm ve rekreasyon alanı olarak aslına uygun şekilde düzenleyecek. Şehre yeniden kazandırılması amacıyla millet bahçesi projesi olarak yürütülecek arazide çalışmalara başlandı.

Baruthane arazisinde incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 60 dönümlük alanda çalışmaların hızla devam ettiğini ve millet bahçesinin 8 Kasım’da açılacağını belirterek, Baruthane Millet Bahçesi’nin diğer millet bahçesi projelerine örnek teşkil edeceğini söylediler.

İSTANBULLULARA PARK VE DİNLENME ALANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına kiralanan arazi için İBB ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında Baruthane Millet Bahçesi’nde, bölge sakinlerinin keyifle vakit geçirebilecekleri restoran, kafe ve sosyal tesisler yer alacak. Eski İstanbul’un en bilinen ve en gözde plajının da yer aldığı arazide çalışmalar hızla devam ederken, arazi dışında yer alan sahil bandının yapımıyla bölgeye yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş yolu kazandırılacak. Dinlenme, manzara izleme ve gezinti imkânlarının sağlanacağı atıl hâlde bulunan alanda, değişik yaş ve sosyal yapıda kullanıcılar bir araya gelerek etkileşim içinde bulunabilecek.

Ayrıca arazide bulunan kültürel varlıklar aslına uygun olarak titiz bir çalışmayla restore edilecek. Restorasyon destekleriyle kültürel varlıkların korunması için büyük hassasiyet gösteren TOKİ, aynı özeni Ataköy’deki tarihi yapıların restorasyonunda da gösterecek.

KOŞU YOLU, OYUN PARKI, KAYKAY PİSTİ

Tamamlanmasıyla İstanbulluları 60 bin metrekarelik bir alanda yeşille buluşturacak millet bahçesi projesiyle, doğayla iç içe yeni bir sosyal yaşam alanının hayata geçirileceğini söyleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Baruthane Kulesi ve yapılarıyla tarihi ve kültürel öneme sahip alanda çalışmaların başladığını ve hız kesmeden devam edeceğini aktardı.

Proje kapsamında yürütülen çalışmaları anlatan Turan, 560 metrekare meydan alanı, 3 bin 449 metrekarelik yürüme yolları ve parkın üst kısmında vatandaşların spor faaliyetlerini gerçekleştirebileceği iki metre genişliğinde 1.376 metrekarelik koşu yolunun olacağını belirtti. 3-6 ve 6-15 yaş grubu için 335 metrekarelik iki adet çocuk oyun parkının olacağını söyleyen Turan, toplam 175 metrekarelik üç adet fitness alanının da yapılacağını kaydetti. Vatandaşların park içerisinde dinlenirken yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını sağlayabileceği üç adet kafeteryanın yapılacağını da ekleyen TOKİ Başkanı, şöyle devam etti:

5 BİN 313 METREKARELİK KUMSAL

“Ayrıca vatandaşların parka kolay ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlaması için 80 ve 94 araç kapasitesine sahip iki otopark yapılacak. Mescit, kaykay pisti ve sosyal donatıların da yapılacağı proje kapsamında 5 bin 313 metrekarelik kumsal da yer alıyor. En kısa sürede Ataköy sahilini vatandaşlarımızın denizle buluşabildiği bir alan hâline getirip hizmete açacağız.”

“EN DEĞERLİ ARAZİMİZİ MİLLETİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

Baruthane arazisinin TOKİ’nin elindeki en kıymetli imarlı mülk olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren TOKİ Başkanı Turan, Türkiye’de şehircilikte yeni bir dönemin başladığının altını çizerek, “Baruthane Millet Bahçesi’yle elimizdeki en değerli araziyi milletimizin hizmetine sunacağız” açıklamasında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 22 millet bahçesinin kendilerine tevdi edildiğini söyleyen Turan, çalışmaların yapıldığını aktardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz