25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriBankalardan dev faiz indirimi hamlesi! Hangi bankalar indirdi?

Bankalardan dev faiz indirimi hamlesi! Hangi bankalar indirdi?

Önce Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinde faiz oranını yüzde 0.98’e çektiğini duyurdu. Ardından diğer bankalar da açıklama yaptı…

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde bankaların konut sektörünü canlandırmak ve stokları eritmek için kampanya başlatacağını açıklamasının ardından dün kout kredisi faiz oranlarının güncellendiği ile ilgili bir haber hazırlamıştık. Bugün 2 kamu bankasından dev hamle geldi…

İlk hamle Ziraat Bankası’ndan geldi.

Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinde faiz oranının yüzde 0.98’e çekildiğini açıkladı.

Ziraat Bankası’nda konut kredi faizleri ortalama yüzde 1.23 seviyesindeydi.

Ziraat Bankası’ndan yaklaşık 3 saat sonra da Halkbank’tan bir hamle geldi. Halkbank, 10 yıla kadar olan vadelerde konut kredi faizini yüzde 0.99’a çektiğini açıkladı.

Vakfbank’tan da dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada bankanın 14 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere konut kredisinde faiz oranlarını indirdiği bildirildi. Banka, 500 bin TL ve 120 ay vadeye kadar konut kredisi faiz oranlarını aylık yüzde 0,98’e düşürdü.

Şekerbank indirim kararını dün akşam saatlerinde açıkladı. 60 aya varan vadelerde uygulanacak indirimle banka ilk defa konut kredisi kullanacak olan bireylere 500 bin TL’ye kadar olan konut kredisi taleplerinde faiz oranlarını yüzde 0,98’e çekti.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kampanya ile konut kredisi faiz oranını ilk defa ev sahibi olacak müşterileri için 60 aya kadar vadede yüzde 0,99 olarak belirledi.

Diğer bankaların da faizleri benzer seviyelere çekmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz