1 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriBakü Tiflis Kars Demiryolu Projesinde Son Durum

Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesinde Son Durum

Bakü Tiflis Kars Demiryolu projesini yerinde incelemek için Kars’a giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan projenin bitme aşamasına geldiğini söyledi…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü Tiflis Kars Demiryolu projesini yerinde incelemek için Kars’a gitti. Aynı zamanda Bakan Arslan, Lojistik Depolama Sahası İmza Törenine de katıldı.

İlk Sefer Eylül’de

Bakan Ahmet Arslan, uluslararası hatta ilk seferin Eylül ayında başlayacağını söyledi. Arslan “Bu yoldan Çin’e kadar gidile bilinecek. Türkiye üzerinden geçen her tren ücret ödeyecek. Yılda 34-35 milyon ton yük taşıyabileceğiz. Bu rakam her yıl artar. Çin’den kalkan bir yük Londra’ya kadar gidebilecek” dedi.

Proje hakkında konuşan Bakan Arslan, projenin bitme aşamasına geldiğini söyledi. Arslan, “Bugün Kars’ta bir tarih yazılıyor ve sizler bu tarihe tanıklık ediyorsunuz. İçinde bulunduğumuz an itibariyle bunu fark edemeyebiliriz ama bu projenin oluşturacağı dostluklar, kültürel birlikteliğe yapacağı katkılar, Avrupa’ya ve Çin’e kadar coğrafya üzerindeki ticaretten kendi üzerine düşen payı almasıyla buraların kaderi gerçekten değişecektir. İşte onların da başlangıcı bu projeydi. Çok şükür bu proje bitme aşamasına geldi ve bu gün de trene bineceğiz. İnşallah çok kısa sürede biz bu projeyi bitirerek, Londra’dan, Pekin’e demiryolunu kesintisiz hale getireceğiz ve bu güzergah üzerindeki dost ülkelerle bu dostluklarımızı arttırmış olacağız.” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz