5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriBakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Yıkılıyor mu?

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Yıkılıyor mu?

Bakırköy’de Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni de içine alan yaklaşık  milyon metrekarelik alan için plan değişikliği yapıldı. Bu kapsamda hastane yenilenip ek binalar yapılacak…

Bakırköy’de içine Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Sinan Erdem Spor Salonu’nu da kapsayan yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan için plan değişikliği yapıldı. Plan değişikliğinin olduğu alanda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, çam ağaçlarıyla dolu olan ağaçlık arazi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Sinan Erdem Spor Salonu, Ahmet Cömert Spor Salonu, Olimpiyat Evi, Türkiye Su Topu Federasyonu Olimpik Yüzme Havuzu ile Gençlik ve Spor il müdürlüğü havuzu bulunuyor.

Plan değişikliği kapsamında 1927 yılından beri hizmet veren 90 yıllık Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yenilenip ek binalar yapılacak, alana bir de sosyal tesis inşa edilecek. Türkiye’nin en büyük spor salonu olan Sinan Erdem Spor Salonu’nda ise trafik yükünü azaltmak için Ataköy Bulvarı kesiminde ulaşım açısından yeni bir düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda Sinan Erdem Spor Salonu’nun batı cephesinde bulunan Ataköy Bulvarı’na paralel 10 metrelik taşıt yolu geçişi önerildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz