19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBakırköy-Kirazlı metrosu durakları! Metro ne zaman açılacak?

Bakırköy-Kirazlı metrosu durakları! Metro ne zaman açılacak?

Bağcılar 2018 yılını iple çekiyor. İBB tarafından çalışmaları yürütülen metro projeleri kapsamında Mahmutbey-Kabataş metrosundan sonra bölgede bir de Bakırköy-Kirazlı metrosu faaliyet gösterecek. Peki Bakırköy-Kirazlı metrosu ne zaman açılacak?

İşte cevabı…

Bağcılar’da inşası devam eden metro duraklarına bir yenisi daha ekleniyor. Kabataş-Mahmutbey metro durağından sonra şimdi de Bakırköy-Kirazlı hattı için Bağcılarlıları metro heyecanı sardı. Trafik çilesinin bitmek bilmediği İstanbul’da inşası devam eden metro durakları halkın tek umudu gibi görünüyor. Biz Emlakmetrekare olarak Bakırköy-Kirazlı metrosu duraklarını ve metro hattının ne zaman açılacağını mercek altına aldık.

13 Ocak 2015 tarihinde ihalesinin gerçekleştirildiği Bakırköy deniz iskelesinden Bağcılar Kirazlı’ya gidecek metro hattı, oradan devam ederek Başakşehir’e kadar ulaşacak. 8,9 kilometre uzunluğundaki metro Bakırköy’den deniz bağlantısı sağlayacak, aynı zamanda Marmaray istasyonuyla da entegre olacak.

Bakırköy İstanbul Deniz Otobüsleri terminalinden kalkacak olan metro hattı Bakırköy meydan, İncirli, Haznedar bölgelerinden geçecek Bağcılar Kirazlı’ya ulaşacak.

Projenin temel atma töreni 11 Haziran 2016 günü Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirilmişti. Yıldırım, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “2018’in en geç sonunda artık Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı’ya kadar tam 9 kilometre metro yerin altından buraya , artık 10 dakikada geleceksiniz.” demişti.

Bakırköy-Kirazlı metrosu durakları!

Metro, Kirazlı- Bakırköy (İDO) Metro Hattı Kirazlı, Molla Gürani, Yıldıztepe, İlkyuva, Haznedar, İncirli, Zuhuratbaba, Özgürlük Meydanı ve Bakırköy (İDO) istasyonlarında hizmet verecek.

Bakırköy-Kirazlı metrosu ne zaman açılacak?

Bağcılar, 2018 yılı haziran ayında inşaatı tamamlanarak hizmete alınması planlanan 9 kilometre uzunluğundaki Kirazlı -Bakırköy (İDO) Metro Hattı ile de Bakırköy sahiline bağlanacak. Kirazlı – Başakşehir metro hattının devamı olarak planlanan hat 2018 yılının Haziran ayında hizmete sunulduğunda Bağcılar ile Bakırköy sahil arasında ulaşım 10 dakikaya inmiş olacak.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz