20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriBakan Murat Kurum açıkladı: Depremden etkilenen 11 ilde konut yapımı başladı

Bakan Murat Kurum açıkladı: Depremden etkilenen 11 ilde konut yapımı başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen 11 ilde 46 bin 300 konutun yapım sürecinin başladığını bildirdi. Kalıcı konutların temeli yarın depremin merkezi Kahramanmaraş’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle atılacak.

Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden tam 45 gün geçti. 11 ili etkileyen depremin yaraları hız kesmeden sarılmaya devam ediyor. Depremzedelerin barınmadan beslenmeye tüm ihtiyaçları karşılanırken, çadır ve konteyner kent yapımı da hızlandırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şu an itibarıyla depremden etkilenen 11 ilde 46 bin 300 konutun yapım sürecinin başladığını bildirdi.

CUMHURBAŞKANI KATILACAK
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, “Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yarın 17 bin 902 konutumuzun temelini depremden 46 gün sonra Kahramanmaraş’ımızda atıyor olacağız.” Dedi.

Bakan Kurum sözlerini şöyle sürdürdü:

2-3 ay içerisinde 213 bin toplamda 11 ilimizde konutun yapımını başlatacağız. Şu an itibariyle 650 bin konutun yapımını hem merkezlerimizde hem de köylerimizde, ilçelerimizde eş zamanlı olarak yürütüyor olacağız. milletimizin başını öne eğdirmeyeceğiz. Devletimiz güçlüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha önceki afetlerde olduğu gibi ne yaptıysak aynı anlayışla çalışmalarımızı yürüteceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz