26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBAKAN KURUM: İZMİR’İ ŞAHA KALDIRACAĞIZ!

BAKAN KURUM: İZMİR’İ ŞAHA KALDIRACAĞIZ!

Kurum İzmir’de Alt yapı ve ulaşım noktasında da sorunları tespit edip kararları hızlı bir şekilde alacaklarını dile getirdi…

Dün İzmir’e gelen ve sorunu yıllardır çözemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşen Bakan Kurum, “Katı atık ile ilgili olarak iki senedir süregelen bir dava süreci var. Davadaki gerekçeler neyse bu gerekçeleri ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi en kısa sürede yapmamız gerekiyor. Katı atık tesisinde İzmir geride kaldı. İzmir’in bu süreci beklemeye çok fazla tahammülü yok. O yüzden ortak noktada aldığımız kararla bunun sürecini hızlı bir şekilde ilerleteceğiz. Bu tesisin yapılması için hızlandırılması gereken ne ise yapacağız” dedi.

İmar barışı ile ilgili denetimleri yaptıklarını da belirten Kurum, “İmar barışı yeni kaçak yapı yapma kanunu değildir, şu an biz kaçak yapı yapılmasını kesinlikle istemiyoruz. 2017 sonuna kadar yapılan yapıları ilgilendiriyor, dolayısıyla buradan bütün belediye başkanlarınıza duyuruyorum, kesinlikle yeni bina yapılmaması noktasında hassasiyetlerini göstermelerini kendilerinden rica ediyorum. Buna ilişkin ekiplerimiz yine sahadalar bizim tabiat varlıkları alanlarında, çevre koruma alanlarında yeni yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Yeni yapılan yapılarla ilgili kanuni işlem neyse gereğini yapacağız” şeklinde konuştu

İZMİR’İ ŞAHA KALDIRACAĞIZ

AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Kurum, İl Başkanı Aydın Şengül’le görüştü. Burada da önemli mesajlar veren Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nasıl özel sektörde işinizle alakalı gün içinde karar verip uyguluyorsanız biz de yeni sistemle özel sektör mantığı içerisinde, şehirlere değer katacak projelerde karar alacağız. Alt yapı ve ulaşım noktasında da sorunları tespit edip kararları hızlı bir şekilde alıyor olacağız. İzmir deniz şehri ve deniz ulaşımı noktasında da hem belediyemizle hem teşkilatımızla karar alıp yapacağız. Katı atık tesisi sorununu çözeceğiz. Millet bahçesi için yer araştırmamız var. Bugün yerleri gezip bakacağız. Halkın nefes alacağı alanlar üretmek zorundayız. İzmir’i şaha kaldıracağız. İzmir’in kaynakları buraya kesinlikle yeter. İzmir çok daha iyi yere gelecektir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz