16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriBahçeşehir Göleti'nde İnşaat Devam Ediyor

Bahçeşehir Göleti’nde İnşaat Devam Ediyor

Geçtiğimiz günlerde Danıştay 13. Dairesi Bahçeşehir Göleti için durdurma kararı verdi. Hürriyet köşe yazarı Sefer Levent, dün inşaatı dolaştığını ve çalışmaların sürdüğünü köşesine taşıdı…

Bahçeşehir göletinde yapılaşmanın yolunu açan imar planı 2013 yılında Başakşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilmiş ve Bahçeşehir Göleti ihale edilmişti. İhaleyi kazanan şirket gölet alanına dükkan, 2 yıl önce aldığı yan parselde ise konut yapımına başladı.

Göletteki inşaat başta Bahçeşehirliler olmak üzere birçok platform ve dernek tarafından tepki gördü ve konu yargıya taşındı. Danıştay 13. Dairesi Bahçeşehir gölet projesini iptal etti. Ayrıca Başakşehir Belediye Başkanı’na verilen satış yetkisini de kaldırdı.

Hürriyet Ekonomi yazarı Sefer Levent bugünkü köşe yazısında dün inşaatı dolaştığını ve inşaatın devam ettiğini belirtti. Levent’in yazısının devamı şu şekilde;

“Şaşırmadım. Çünkü Başakşehir Belediyesi önceki gün bir açıklama yapmıştı. Virgülüne dokunmadan yayınlıyorum: “Başakşehir Belediyesi, konu edilen alanın tamamı satın alarak kamunun malı haline getirmiştir. Burada 1990 yılında yapılan Bahçeşehir İmar Planı’na göre yüzde 5’lik yanı 13.500 metrekarelik bir imar hakkı vardır. Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği bu 13.500 metrekarelik alan, derenin ıslah edilmesi ve 300 bin dönümlük park rekreasyon alanının düzenlenmesi karşılığında ihaleye çıkarılmıştır. Bu alanlarla ilgili olarak daha önce açılan davada Bölge İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunmuştuk. Danıştay bu alanla ilgili yeniden incelenme kararı vermiştir. Projenin iptali söz konusu değildir. Bu durumda konu tekrar idare mahkemesi tarafından ele alınacaktır. İdare Mahkemesi dönüp “Danıştay haklıdır” derse bile bu alanlarla ayrı ayrı yeniden ihalesi yapılacaktır. Burada yaşanacak olan sadece zaman kaybından başka bir şey değildir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz