9 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriBahattin Uçar: Konut almak için en cazip dönem!

Bahattin Uçar: Konut almak için en cazip dönem!

İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar katıldığı bir televizyon programında konut sektöründe yeni başlatılan kampanyayı değerlendirdi…

İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar katıldığı bir televizyon programında konut sektörü ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Dün sektörün 3 büyük derneği olan GYODER, KONUTDER ve İNDER’in öncülüğünde başlatılan konut sektörü için başlatılan kampanyaya İnvest İnşaat olarak katıldıklarını dile getiren Uçar, Türkiye ekonomisi için bunun çok doğru bir kampanya olduğunu savundu.

‘Herkes elini taşın altına koymalı’

İnşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörü olduğunu dile getiren Uçar, ‘Hükümetimizin aldığı çok önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu çok doğru bir karar. Hem piyasaya hem sektöre vermiş olunan bu destekle bizler de bir katkıda bulunmak istedik. Baktığımızda 180 proje ile bir kampanya yapılıyor. Ekonomiye destek olsun diye yaptığımız bir çalışma bu. Sadece hükümet taşın altına elini sokmamalı. Bizler de inşaat sektörü temsilcileri olarak destek vermeliyiz diye düşünüyorum’ dedi.

‘Özel bankalar da kampanyaya destek vermeli’

Başlatılan kapanya kapsamında genelde kamu bankalarının olduğunu özel bankaların sadece bir kaçının destek verdiğini dile getiren Uçlar, ‘Sadece kamu bankaları ile değil. Özel bankaların da bu kampanyaya katılması lazım. Biz de sektördeki bir şirket olarak bu kampanyaya katılmaya bugün karar verdik’ dedi.

‘Düzenlemelerin süresiz olması gerekir’

Tapu harçları ve KDV ile ilgili düşünceleri de dile getiren Uçar, bu düzenlemelerin Ekim sonuna kadar olduğunu ancak unların süresiz olması gerektiği düşüncesinde oldu. Uçar, ‘KDV’nin 8 oranında ve tapu masraflarının yüzde 1-1,5 bandında olması ülkemize büyük bir canlılık getirecektir’ dedi.

‘Mevduat oranlarının yüzde 15’lerde olduğu bir ülkede kredi faizlerini dengelemek zor’

Konut kredisi faiz oranlarının yüksek olmasının çok büyük bir sorun olduğunu belirtti. Mevduat oranlarının yüzde 15’lerde olduğu bir ülkede kredi faiz oranlarını dengelemek çok zor. Gönül ister ki enflasyon ve faiz oranları yüzde 10’un altında olsun. İnşallah da umduğumuz gibi olur.

‘Son 15 günde yabancıya satış 1,5 kat arttı’

Yabancıya konut satışı hakkında düşüncelerini belirten Uçar, bu kampanyaların yabancıya konut satışını olumlu etkileyeceğini sözlerine ekledi. Uçar, inşa ettikleri konut projelerine dövize bağlı olarak zam yapılmadığını belirtti. Yabancı yatırımcının da bunun farkında olduğunu dile getirdi. Şuanda devam 4 projeleri olduğunu açıklayan Bahattin Uçar, son 15 günde yabancıya satışın son 1 yıla bakıldığında 1,5 kat arttığını gördüklerini belirtti.

‘Konut almak için en cazip dönem’

Uçar ‘Vatandaşın çok iyi düşünüp değerlendirme yapması gerekir’ dedi. Konut almak için en cazip dönemlerden biri olduğunu dile tetiren Uçar yatırımcının bunu çok iyi değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Uçar ‘Bu dönem en cazip dönemlerden biri. Hem faiz oranları düştü. Hem tapu harçları düşürüldü. Hem de KDV oranları düştü. Biz sektör temsizlcileri olarak ekonomiyi canlandırmak için elimizden geleni yapacağız’ açıklamasını yaptı.

Bugüne kadar bir çok proje geliştiren İnvest İnşaat’ın şuanda Vadikoru, Vadistanbul ve Park etapları, Ekspres 24 ve Göl Plus projelerinde inşaat çalışmaları devam ediyor.

İnşaat, tekstil ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren firma faaliyet gösterdiği sektörlerde Türkiye’nin öncü kuruluşları arasında yer alarak ülke ekonomisine en üst seviyede katma değer sağlamayı hedefliyor.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz