26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel ProjelerBabacan Yapı bu yılı ‘atılım yılı’ ilan etti; hedef iki yılda 20...

Babacan Yapı bu yılı ‘atılım yılı’ ilan etti; hedef iki yılda 20 milyar TL’lik yatırım!

Gayrimenkul sektöründeki22’nci yılını 30 projeyle tamamlayan ve binlerce aileyi konut sahibi yapan Babacan Yapı, önümüzdeki 2 yılda toplam 10 projeden oluşan 20 milyar TL’lik yeni yatırım için kolları sıvadı.

Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Markalı konut sektöründe finansal yeterliliği yüksek ve öz sermayesi güçlü şirketlerin daha fazla öne çıkacağı bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki 2 yılda kendi arsalarımız üzerinde geliştireceğimiz 10 projeye toplamda 20 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Markalı konut sektörünün yenilikçi şirketlerinden Babacan Yapı, 2024 yılına iddialı bir giriş yaptı. Kurulduğu günden bu yana 30 projede 4 binden fazla konut ve işyerini gayrimenkul yatırımcısıyla buluşturan şirket, bu yılı ‘yatırım ve atılım yılı’ olarak ilan etti.
Babacan Yapı’yı da bünyesinde bulunduran Babacan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, yatırım planlarını, “2 yılda 10 farklı projeyle, toplamda 20 milyar TL’lik yatırım” sözleriyle özetledi.İbrahim Babacan, “Sadece tasarım, mimari, güvenlik ve konforuyla değil aynı zamanda hammaddemiz olan arazi geliştirme yöntemlerimizle de sektörümüzde fark yaratmayı hedefliyoruz.Sektördeki geleneksel yaklaşımları aşarak, gayrimenkulde bir inovasyon dönemini başlatıyoruz.Bu yenilikçi yaklaşım, gayrimenkul sektöründe standartları yeniden belirleyerek, herkes için daha fazla fırsat ve olanak sunacak” diye konuştu.

Kendi arazisi üzerinde projeler geliştiriyor
Markalı konut sektöründe finansal yeterliliği yüksek ve öz sermayesi güçlü şirketlerin daha fazla öne çıkacağı bir dönemden geçildiğine dikkat çeken İbrahim Babacan sözlerine şöyle devam etti: “Doğru zamanda, doğru hamleler yaptık. Arazi geliştirme bizim en önemli alanımız. Biliyorsunuz ki; gayrimenkul sektörünün en önemli maliyeti arsadır. Biz Babacan Yapı olarak bu konuda yere sağlam basmaya, sağlam adımlarla ilerlemeye özen gösterdik. Yüksek finansal yeterliliğimiz ve güçlüsermaye yapımızla gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir bir büyüme sergiliyoruz. Kendi arazilerimiz üzerinde geliştireceğimiz projelerle birlikte önümüzdeki 2 yılı ‘Yatırım dönemi’ olarak ilan ettik. Bu dönemde 10 projeye toplamda 20 milyar TL yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.Bazılarının proje çalışmaları ve ruhsatlandırma işlemleri tamamlandı; bir kısmının ise devam ediyor.”
Bu 10 projeden 5 tanesi için düğmeye bastıklarını söyleyen İbrahim Babacan, “Şirketimizin yeni başlayacağı projeler, Gaziosmanpaşa Küçükköy,Gayrettepe, Halkalı,Başakşehir ve Tuzla’da yer alıyor. Sonraki planlamada ise yine arsaları bize ait olan4 tanesi İstanbul ve 1 tanesi de Gaziantep’te olmak üzere 5 yeni proje eklenecek. Projelerimizde; konut, ticari alan,AVM ve oteller yer alacak”açıklamasında bulundu.

ÜÇ PROJEDE TOPLAM BİN BAĞIMSIZ ÜNİTE
Babacan Yapı’nın inşasını sürdürdüğü Beylikdüzü’nde yaklaşık 850 üniteye sahip, konut ve AVMolarak tasarlanan projesi Babacan Centralile birlikte Babacan Gardenia Bahçelievler ve Gaziantep’te yer alan projeleri yaklaşık 8 milyar TL yatırım değerine sahip.
Şirket, bu 3 projede toplam bin bağımsız ünite ve AVM için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.Babacan Yapı’nın devam eden projeleri hakkında bilgi veren İbrahim Babacan, “Tüm ulaşım akslarının merkezinde, E-5 üzerinde inşa edilen ve üç blok ve cadde dükkanlarından oluşan Babacan Central projemiz 6 milyar TL yatırım değerine sahip. Projemizdeşu an devam eden kampanyamızda şirket bünyesinde 60 aya kadar vade yapıyoruz. Babacan Gardenia Bahçelievler de bir aile projesi olmasının yanı sıra sakinlerine doğanın ve şehrin birbiriyle buluştuğu konforlu bir yaşam sunuyor. Bu projemizin de yatırım değeri 1 milyar TL.Bu prestijli projemizde,lansman öncesi şirket bünyesinde 18 ay vadeyle satışlara başlandı. Üçüncü projemiz ise Gaziantep’te yer alan 750 milyon TL değerindeki kat karşılığı projemiz. Toplamda 42 bin metrekare inşaat alalına sahip bu Gaziantep projesinin 28 bin metrekaresi Babacan Yapı’ya ait” diye konuştu.

Babacan Yapı’dan Yenilikçi ve Ekonomik Konut Modeli
Babacan Yapı, inşaat sektöründe özgün bir adım atarak, kendi özsermayesi ve finansal yeterliliği ile herkesin konut sahibi olma ihtiyacını karşılayacak ve konuttaki fiyatlara erişeme problemini ortadan kaldıracak yenilikçi bir konut sahibi olabilme modeli üzerinde çalışıyor. Konu hakkında açıklamada bulunan İbrahim Babacan, “Babacan Yapı’nın en büyük gücü,yatırımlarıyla ve geliştirmeleriylekendi bünyesine kattığı geniş arazi stoku. Sahip olduğumuz arsalarhem gelecekteki projelerimiz için sağlam bir temel oluşturuyor hem de rekabet gücümüzü artırıyor.Halkımızın alım gücüne ve depreme güvenli yaşam alanı ihtiyacına yönelik; alternatif bir model üzerinde çalışıyoruz. Son aşamaya getirdik. Şirketimizin arazi varlıklarını, rekabet gücümüzü de kullanarak insanların ev sahibi olmasını sağlayacak bir sistem geliştiriyoruz. Bu çalışmayı da mart ayında duyuracağız” diye konuştu.

“Halka arzla ilgili hazırlığımız devam ediyor”
Babacan Yapı’nın hedeflerinin arasında bir GYO şirketine dönüşmek olduğunu söyleyen İbrahim Babacan, “Hemen ardından da halka açılmayı planlıyoruz. Zaten ilk günden bu yana halka açık firma mantığı ve kurumsallığında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Halka arzla birlikte, bunu tescillemeyi hedefliyoruz” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz