17 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAziz Torun: "2+1 Dairelere Talep Arttı"

Aziz Torun: “2+1 Dairelere Talep Arttı”

GYODER Başkanı Aziz Torun, 1+1 dairelere olan talebin giderek azaldığını, 2+1 dairelere ise arttığını söyledi…

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, gayrimenkul sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de tüketicilerin borçlarının daha erken ödeme anlayışıyla hareket ettiklerini söyleyen Torun, bu yüzden 10 yıl vadeli satışların, 20 yıl vadeye göre daha çok tercih edildiğini belirtti.

Sürdürülebilir bir faiz oranı olması gerektiğine vurgu yapan Torun, “Yıllık yüzde 10’un altında, yine aylık bazda yüzde 1’in altında faiz oranları, gayrimenkul sektörü için sürdürülebilir faiz oranıdır. Bunları uyguladığımız zaman görüyoruz ki sektörde talep devam ediyor.” dedi.

2+1’lere Talep Artıyor

1+1 dairelere talebin giderek azaldığı, 2+1 dairelere talebin arttığını söyleyen Torun, “1+1’e olan talep giderek azalıyor. Niye? Çünkü, bir ara çok fazla yapıldı, arz fazlası, doygunluk söz konusu oldu. Bir de aile yaşamı için minimum 2 artı 1 olması gerekiyor. Onun için aile dediğin 2 artı 1’den başlıyor. 2 artı 1, hem 1 artı 1’in hem 3 artı 1’in yerini alıyor. Yani 3 artı 1’e gücü yetmeyen 2 artı 1 alıyor ya da satın alma gücü olan 1 artı 1 yerine 2 artı 1 alarak en azından alternatifini zenginleştirmiş oluyor. Yani ‘Kiraya verirken en azından bir aileye veririm” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz