24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriAyda 1650 liraya konut sahibi olabilirsiniz!

Ayda 1650 liraya konut sahibi olabilirsiniz!

Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut projesi Eylül ayının ilk gününde gündemdeki yerini koruyor. Proje kapsamında İstanbul’da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ’ye başvuru yapabilecek.

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Proje kapsamında İstanbul’da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ’ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak.”

Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını belirten Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması gerekiyor” dedi.

Bakan Murat Kurum, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, vatandaşlara en iyisini sunmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Paylaşımında, “Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül.” bilgisini veren Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül’de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak.” ifadesini kullandı.

Açıklanan bilgilere göre yüzde 30’luk gelir sınırı projeksiyonuna göre, aylık geliri 15 bin lira olanın taksit ödemesi 4 bin 500 lira, aylık geliri 12 bin lira olanın 3 bin 600 lira, aylık geliri 10 bin lira olanın 3 bin lira olması bekleniyor.

Hükümetin bu sene yaptığı zamla birlikte 5 bin 500 liraya yükselen asgari ücretle çalışan bir vatandaş, sosyal konut projesinde 1.650 lira taksit ödemesi yapacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz