18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAyamama Deresi Düzenleme Projesi Başlıyor

Ayamama Deresi Düzenleme Projesi Başlıyor

Ayamama Deresi düzenleme projesi başlıyor. Projede çalışmaların 2018 yılının sonunda yapılması planlanıyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçeleri içerisinde bulunan Ayamama Deresi’nin rekreasyon projesine başlıyor.

Önemli bir yaşam merkezi haline gelmesi hedeflenen Ayamama Deresi’nin 2018 yılı tamamlanması planlanıyor.

Ayamama Deresi Düzenleme Projesi kapsamında, atık sular ileri teknolojik arıtma sistemlerinde arıtılarak dereye verilecek ve derenin temizlenmesi sağlanacak. Proje ile Ayamama Deresi ve çevresi geçmişte olduğu gibi yeniden “kuş yolu” olma özelliğine kavuşacak.

Dere ıslahıyla ikiye bölünmüş olan Bakırköy’de yer yer yaya köprüleriyle ve dere çevresindeki geçişlerle birleştirilmesi sağlanacak. Ayrıca, Küçükçekmece ilçe sınırından başlayarak Marmara Denizine kadar ulaşan proje alanı, dere boyunca 3 farklı kotta engelli erişimine de izin veren yürüme yolları yapılacak.

Proje kapsamında taşıt ve demiryolu köprüsünün yanı sıra peyzaj ana temasını temsil eden leylek boynu çelik yaya köprüsü de yapılacak.

Düzenleme projesiyle birlikte Ayamama Deresi’nde deniz yolu ile ulaşım da mümkün olacak. Marmara Denizi’nden, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ve İstanbul Fuar Merkezine, deniz taksi ve tekne gibi deniz araçlarıyla yeni bir ulaşım yolunun oluşturulması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz