12 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriAvrupa Yakasında İnşaatı Devam Eden Metro Hatları Ne Durumda?

Avrupa Yakasında İnşaatı Devam Eden Metro Hatları Ne Durumda?

Avrupa yakasında inşaatı devam eden metro hatları ne durumda? İşte cevabı…

Kalabalık şehir İstanbul’un trafiğini rahatlatmak için başlanılan metro projeleri tam gaz devam ediyor. Biz sizler için Avrupa yakasında inşaatı devam eden metro projelerini inceledik. Avrupa yakasında inşaatı devam eden metro hatları ne durumda? İşte cevabı…

Ataköy- İkitelli Sanayi
Ataköy- Basın Ekspre- İkitelli metro hattının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 13 kilometre uzunluğundaki Ataköy- Basın Ekspres Ataköy metro hattı mevcutta işletilmekte olan (M3) Başakşehir – Olimpiyat Kirazlı Metro Hattı’nın İkitelli’de bulunan İkitelli Güney Sanayi İstasyonu’ndan başlayarak, TEM ve D-100 Karayolu’nu bağlayan Basın Ekspres Bağlantı Yolu’na paralel bir koridor izleyerek Ataköy İstasyonu’nda son bulacak. Projede istasyonlar sırası ile şöyle; Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme- Kuyumcukent, İhlas Yuva, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, Hoca Ahmet Yesevi, Halkalı Caddesi, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi.

Kirazlı Bağcılar-Halkalı
Bağcılar Kirazlı’dan kalkıp Halkalı’ya uzanan metro hattında çalışmalar son sürat devam ediyor. 9,7 kilometre uzunluğunda olacak metro hattının 1 milyar 185 milyon liraya mal olacak. Projede duraklar sırası ile şöyle; Kirazlı, Barbaros, Malazgirt, Mimar Sinan, Fatih, Halkalı Merkez, Hastane, Toplu Konut, Yarımburgaz, Halkalı.

Bakırköy İDO-Kirazlı Bağcılar
13 Ocak 2015 tarihinde ihalesinin gerçekleştirildiği Bakırköy deniz iskelesinden Bağcılar Kirazlı’ya gidecek metro hattı, oradan devam ederek Başakşehir’e kadar ulaşacak. 8,9 kilometre uzunluğundaki metro Bakırköy’den deniz bağlantısı sağlayacak, aynı zamanda Marmaray istasyonuyla da entegre olacak. Çalışmalarının tam gaz devam ettiği projede duraklar şöyle; Metro, Kirazlı- Bakırköy (İDO) Metro Hattı Kirazlı, Molla Gürani, Yıldıztepe, İlkyuva, Haznedar, İncirli, Zuhuratbaba, Özgürlük Meydanı ve Bakırköy (İDO).

Gayrettepe-Yenihavalimanı
İstanbul’a yapılan yeni havalimanı ile birlikte ulaşımı kolaylaştırmak için yapımı son sürat devam eden Gayrettepe-Yenihavalimanı metro hattında çalışmalar devam ediyor. Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ile Küçükçekmece ilçelerinden geçecek metro hattının proje bedeli toplam 4 milyar 845 milyon 600 bin TL olarak belirlendi.

Başakşehir Metrokent- Kayaşehir Merkez
Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı’nda çalışmalar devam ediyor. Proje ile Başakşehir Kayaşehir arasındaki yolculuk süresi 10 dakikaya inecek. Başakşehir Kayaşehir metro durakları: Metrokent, Onurkent, Sağlık Kent, Toplu konutlar, Kayaşehir Merkez.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz