27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAtaköy Mega Yat Limanı'nın Ruhsatı İptal Edildi

Ataköy Mega Yat Limanı’nın Ruhsatı İptal Edildi

Ataköy Mega Yat Limanı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi…

Ataköy’de deniz doldurularak yaşama geçirilecek olan Ataköy Mega Yat Limanı projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi.

Dolgu alan üzerinde yapılacak inşaat için Bakırköy Belediyesi’nden ruhsat alamayan şirket, ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan almıştı.

Bakırköy Çevre Dostları Derneği İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen ruhsatların yetkisiz şekilde verildiğini ileri sürerek dava açtı.

Hürriyet’in haberine göre bilirkişi raporunu da dikkate alarak karar veren mahkeme projenin ruhsatlarını iptal etti. Kararda, “Mahkeme bilirkişi raporunu da dikkate alarak 18.07.2017 günü şu kararı verdi; ‘‘Bakırköy Belediyesi’ne müracaat edildiği tarihte, henüz geçerli bir vaziyet planı bulunmadığı, nitekim söz konusu şirketlerin bu durumu bildiği için öncesinde yeni vaziyet planı yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, bakanlığın yetkinin Bakırköy Belediyesinde olduğunu belirtmesi üzerine belediyeye başvuru yaptığı, dolayısıyla yapıya ait mimari projenin bakanlıkça ruhsat verildiği tarihteki vaziyet planına uygun olmadığı, dolayısıyla Bakırköy Belediyesince anılan şirketlerin ruhsat başvurularının sürüncemede bırakıldığından söz etme olanağı bulunmadığı, davalı idarece belediyece düzenlenecek yeni vaziyet planı yürürlüğe girmesinin akabinde inşaatı yürüten şirketlerin Belediyeye anılan vaziyet planı dikkate alınarak ruhsat başvurusu yapması beklenmeden düzenlendiği dava konusu inşaat ruhsatlarında yetki yönünden hukuka uyarlılık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle dav a konusu ruhsatların iptaline karar verildi.” denildi.

Ataköy Mega Yat Limanı projesi kapsamında Ataköy sahilinde 140 bin metrekare alan dolduruldu. DATİ Holding tarafından hayata geçirilen projede bu dolgu alan üzerine ticaret ve eğlence merkezi, lokanta ve gazino, kongre merkezi, yönetim ofisi, tekne satış ofisi, otopark, tekne onarım ofisleri yapmayı planlanıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz