23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriAsgari ücretlilere ucuz ev müjdesi!

Asgari ücretlilere ucuz ev müjdesi!

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen işçilere müjdeli haber geldi. Evi olmayanlar için başlatılan proje ile birlikte ucuz konut satışları yapılacak. Son yıllarda artan konut fiyatları ile birlikte indirimli konut satışları ile işçilerin ev sahibi olması hedefleniyor. Peki başvuru ve şartlar nelerdir? İşte tüm detaylar…

EV HAYALİ OLAN İŞÇİYE DEV MÜJDE
Son yıllarda en çok zamlananlardan birisi olan konut fiyatları ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarını hayallerini suya düşürdü. Fahiş fiyatlara satılan konutlar ise işçiler için hayalden öteye gidemiyor. Neredeyse her ay yükselen konut fiyatlarının yanı sıra kira fiyatlarında da aynı oranda artış görülüyor.

Milyonlarca vatandaş kira ödemek yerine borç ödemeyi tercih edeceğini fakat ev fiyatlarındaki pahalılık nedeniyle ev almanın hayal olduğunu belirtiyor. TOKİ tarafından işçiler için konut kampanyası başlatıldı. İndirimli konut satışı ile birlikte her işçiyi ev sahibi yapacakları ifade ediliyor.

TOKİ tarafından gelen açıklama sonrasında evi olmayan işçi vatandaşlara sunulacak indirimli konut projesi kapsamında detaylar açıklandı. Konut alımlarında yüzde 21 ile yüzde 31 oranında indirim sağlanacağı bilgisi paylaşıldı.

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞARTLARI

TOKİ tarafından başlatılan proje ile birlikte işçilerin ev alma hayali gerçek oluyor. Ev almak isteyen fakat konut fiyatlarındaki zamlar dolayısıyla parasını denkleştiremeyen işçi vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Konut alımlarında dev fırsat TOKİ tarafından sunuluyor. İndirimli konut projelerine başvuru detaylarına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. TOKİ’nin ilerleyen süreç içerisinde başvuru detaylarını ve şartlarını paylaşması bekleniyor. İşçiler için getirilen yeni proje ile birlikte barınma sorunlarının önüne geçilmesi düşünülüyor.

İŞÇİYE İNDİRİMLİ KONUT
TOKİ yaptığı açıklama ile birlikte evi olmayan işçilere indirimli konut satışında bulunacak. İşçilere yüzde 21 ile yüzde 31 seviyelerinde indirimli konut sunacağını belirtiyor. Barınma sorununun önüne geçmek adına başlatılan proje ile birlikte konut sahibi olmakta zorluk çeken vatandaşlara imkân sağlanıyor.

Ülkemizde yer alan işçilerin genel refaha katkıda bulunulması da hedefler arasında yer alıyor. Konut kampanyasında başvuru süreci ve şartlarına dair detaylar henüz paylaşılmadı. İlerleyen günlerde detayların paylaşılması ile birlikte haberimiz güncellenecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz