3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAşçıoğlu Selenium Retro 9 Projesi 596 Bin TL'den Satışa Çıktı

Aşçıoğlu Selenium Retro 9 Projesi 596 Bin TL’den Satışa Çıktı

Aşçıoğlu’nun Ataköy’deki 3. projesi Selenium Retro 9 projesi satışa çıktı. Selenium Retro 9 fiyatları 596 bin TL’den başlayarak yükseliyor…

Aşçıoğlu İnşaat’ın Ataköy’de hayata geçireceği üçüncü projesi Selenium Retro 9’un basın toplantısı Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Aşçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu ile Satış ve Pazarlama Müdürü Emrah Kahraman’ın katılımıyla gerçekleşti.

Markalı projelerde 50 yıldır proje geliştiren Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, “50 yıldır bu sektörün içerisindeyiz. Markamızdan ve çizgimizden ödün vermedik. Bütün yaptığımız projelerde kaliteden ödün vermedik. Selenium Ataköy projesinde yaptığımız başarılı çalışmadan övgü aldık. Ataköy İstanbul için çok önemli bir bölge. Ülkemizi ziyarete yurtdışından gelen yabancıların havalimanından sonra ilk gördükleri yer Ataköy bölgesi oluyor. Ataköy bölgesindeki bu değişim ve kalite İstanbul’un imajı açısında da çok değerli ve önemli” diye konuştu.

Ataköy’de yatırım yapmalarının yeni bir karar olmadığını söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, “Biz Ataköy’deki Selenium projelerinin sözleşmelerini tam 10 yıl önce yaptık. Dolayısıyla bu da bizim bölgeye bakış açımızın ne kadar net olduğunu ifade ediyor” dedi.

Ataköy’de Toplam 315 Milyon Dolarlık Yatırım
Selenium Retro 9 projesi ile bölgedye toplam 315 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıklayan Aşçıoğlu, “Selenium Ataköy ve Selenium Retro’daki birimlerin yüzde 90’ının satışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kalan birimleri de yıl içinde bitireceğimize inanıyoruz. Selenium Retro 9’un da tamamlanmasıyla 5 yılda toplam 180 bin metrekare inşaat alanında konut, ofis, ticari alan ve mağazalardan oluşan bin 100 birim üreterek Ataköy’ün çehresini değiştirmiş olacağız” diye konuştu.

Selenium Ataköy’de Konut Alanlar Yüzde 100 Kazandı
Selenium Ataköy’de konut alanların yüzde 100 kazandıklarını söyleyen Aşçıoğlu, “Selenium Ataköy’ü 2014’te 6 bin TL civarında fiyatlarla satışa çıkardık. Projemizde yaşam 3 ay önce başladı. Şu anda fiyatlar 11 bin ila 12 bin TL’ye ulaştı” dedi.

Selenium Retro 9 Projesinin Yüzde 25’i Satıldı
Ataköy’de geçmişte Londra Kamping olarak bilinen alan üzerinde hayata geçirilen Selenium Retro 9 projesi 125 milyon dolar yatırımla inşa ediliyor. 2 blok halinde yükselen Selenium Reto 9 projesi 225 konut, 108 ofis ve 8 yatay ofisten meydana geliyor. Projede 60 ila 79 metrekare büyüklüğünde 1+1 ve 112 ila 124 metrekare büyüklüğünde 2+1 daireler yer alıyor.

Yüzde 25’i satılan Selenium Retro 9 projesinin Haziran 2019’da teslim edilmesi planlanıyor. Konutlarda yüzde 1 KDV avantajı bulunana Selenium Retro 9 fiyatları 596 bin TL ile 1 milyon 243 bin TL arasında değişiyor.

Selenium Retro 9’da Ofislerin Yüzde 30’u Satıldı
Selenium Retro 9 projesinde ofislerin yüzde 30’u satıldı. Bir hafta içinde satışların yüzde 50’ye ulaşması bekleniyor. Selenium Reto 9 prpjesinde ofisler 130 metrekare ile 900 metrekare arasında değişiyor. Selenium Retro 9 ofis fiyatları 9 bin 300 TL’den başlıyor. Ofis satışlarına ilk Selenium Retro’da başladıklarını ve büyük bir taleple 3 haftada yüzde 80’ini sattıklarını belirten Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, “Ofis satışlarına başlarken emin değildik ama yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Bu yüzden Selenium Retro 9 projesinde daha fazla yer verdik. Şimdiden yüzde 30’u satıldı” dedi.

Dubai Projesinde Satışlar Yolunda
Dubai’deki projesi hakkında da bilgi veren Cenk Aşçıoğlu, Dubai projesinin yüzde 25’inin satıldığını, hem kendilerinin hem de Dubaili ortakları Deyaar’ın satışlardan memnun olduklarını ifade etti.

2017 Yılında 4 Yeni Proje
Aşçıoğlu İnşaat’ın 2017 projeleri hakkında bilgi veren Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Aşçıoğlu, hem kentsel dönüşüm hem de kendi arazileri üzerinde projeler hayata geçireceklerini söyleyerek projelerin Merter, Sarıyer, Beykoz ve Maslak’ta yer aldığını açıkladı.

Merter Tamek Arazinde 80 Milyon Dolarlık Proje
Aşçıoğlu İnşaat, kat karşılığı anlaşma ile Merter Tamek arsası üzerinde yeni bir prokeye başlıyor. Çalışmaların sürdüğü Aşçıoğlu Merter Tamek arazisi projesinde çalışmaların bu yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Yaklaşık 80 milyon dolar yatırımla yaşama geçmesi planlanan projenin detayları kesinleşmezken, ofis, hastane ya da üniversite olabileceği belirtildi.

Sarıyer, Beykoz ve Maslak’ta Yeni Projeler
Aşçıoğlu İnşaat 2017 yılı içinde Sarıyer’de kendi arsası üzerinde konut projesine başlayacak. Beykoz’u radarına alan Aşçıoğlu’nun aynı zamanda Maslak’ta imza aşamasına geldiği kentsel dönüşüm projesi de bulunuyor.

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz