12 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriArtvin'de şaşırtan rapor!

Artvin’de şaşırtan rapor!

ULUSLARASI araştırma şirketi ‘Euromonitor International’ tarafından hazırlanan, ‘Dünyada en çok ziyaret edilen 100 kent’ listesinde Türkiye’den 2.4 milyon turistle 85’inci sırada gösterilen Artvin için açıklanan rakamlar, bölgedeki turizmcileri bile şaşırttı.

 

Turizm sektörü temsilcilerinin belirtilen rakamlarda turistin Artvin’e gelmediğini açıklaması üzerine yapılan araştırmalarda sınır kenti olan Artvin’de gümrükten giriş-çıkış yapanların bu rakamı yükselttiği sonucuna varıldı.

Uluslararası araştırma şirketi ‘Euromonitor International’ tarafından hazırlanan, ‘Dünyada en çok ziyaret edilen 100 kent’ listesinde Türkiye´den İstanbul, Antalya, Edirne ve Artvin illeri yer aldı. 2016 yılı verilerine göre 73 bin 500 konaklamalı turistin geldiği Artvin’i yıllık yaklaşık 300 ila 350 bin arasında değişen rakamlarda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtiliyor. Artvin Turizmi Geliştirme Derneği eski Başkanı, 31 yıllık turizmci Ender Güngör, Artvin için açıklanan rakamları spekülatif bulduğunu belirterek rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karadeniz Bölgesi´nde turizmin son dönemde biraz da olsa canlandığını anlatan Güngör, “Buna rağmen Artvin’i 2.4 milyon turistin ziyaret ettiği doğru bir rakam değil. Bu rakam Sarp Sınır Kapısı’ndan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu verileri spekülatif buluyorum” dedi.

TURİST GÖRÜLMEZ Mİ

Turizmci Mehmet Cebeci ise Artvin’e 2.4 milyon konaklamalı turistin geldiği bilgisinin gerçekçi olmadığını belirterek, “Bu sadece sınır kapısından giriş- çıkışları gösteriyor olabilir. Artvin’e bir yılda 2 milyon 400 bin turistin geldiği zannetmiyorum. Sokakta insanın olmadığı bir şehirde 2 milyon 400 bin turist görünmez mi? Esnaf işsizlikten kan ağlıyor. Böyle bir rakamda turist geldiğini söylüyorlar. Bu rakamlarda bir yanlışlık var. Bütün otelci arkadaşlar işsizlikten yakınıyor, personel giderlerini karşılayamıyor” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz