20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAnkara'da toplu ulaşıma zam

Ankara’da toplu ulaşıma zam

UKOME tarafından toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarife 15 Ocak Pazar gününde yürürlüğe girecek.
Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu tarafından ilan edilen yeni tarifeye göre; tam ve aktarma ücretlerine yüzde 6,3 oranında zam yapılırken, öğretmen ve öğrenci biletlerinde değişikliğe gidilmedi. EGO otobüsleri, metro ve Ankaray’da tam biniş ücreti 2,50 TL olarak belirlenirken, aktarma ücretleri de 1 TL oldu. Yeni tarifeye göre özel halk otobüsleri için tam biniş ücreti 2,75 TL oldu.

Kısa mesafe yolculukları için ödenen minibüs ücreti 2,75 TL’ye, uzun mesafeler için de 3,15 TL olarak belirlendi. Tek binişlik kullan at biletin 4 TL’lik ücretinde herhangi bir değişiklik yapılmazken, Esenboğa Havalimanı- Ankara arasında hizmet veren BELKO AİR’ler 11 TL oldu.

Teleferik artık ücretli

Toplu taşıma amaçlı 2014 yılından itibaren ücretsiz olarak hizmet veren Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı da 15 Ocak Pazar gününden itibaren 1 TL ücretle hizmet vermeye başlayacak. Fakat Yenimahalle Metro istasyonunda aktarma yaparak metroyla yolculuklarına devam eden yolcuların bilet ücretinden teleferik için verdikleri 1 TL’nin mahsup edilecek. Raylı sistemleri kullanıp Yenimahalle Metro istasyonundan teleferiği kullanmak isteyen yolculardan ise aktarma ücreti alınmayacak.

Dünya

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz