29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAnkara Gümüşdere, Çaldağ ve Şirindere'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Ankara Gümüşdere, Çaldağ ve Şirindere’de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gümüşdere, Çaldağ ve Şirince’de kentsel dönüşüm projelerine başlıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ilgili yasa ve Bakanlar Kurulu’nca alınan kararlar doğrultusunda 3 yeni kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı alanlarda prosedür çalışmalarını tamamladı. Bu doğrultuda Gümüşdere, Çaldağ ve Şirince’de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor.

Çaldağ’da 763 bin 330 Metrekare Alan Dönüşecek
Çankaya ilçesi sınırları içinde kalan Çaldağ kentsel dönüşüm projesi Antenler-Vericiler bölgesi olarak da bilinen alanda yükselecek. 2010 yılında dönüşüm alanı ilan edilen proje toplam 763 bin 330 metrekare alana sahip.

Kısa süre içinde inşaat çalışmalarına start verilecek olan proje kapsamında 93 tapu tahsis belgeli ve 207 adet belgesiz olmak üzere toplam 300 gecekondunun tespiti yapıldı. Söz konusu alanda anten ve vericiler de kaldırılarak başka bir yere taşınacak.

Gümüşdere Çağdaş ve Yaşanabilir Bir Bölge Olacak
Keçiören’in Gümüşdere mahallesinde bulunan 109 bin 531 metrekare alanda hayata geçirilecek olan Gümüşdere kentsel dönüşüm projesi bölgeyi çağdaş ve yaşanabilir bir hale getirecek.

Gümüşdere kentsel dönüşüm projesi kapsamında 144 adet ruhsatlı ve 285 adet ruhsatsız toplamda 429 adet bağımlı ve bağımsız bölüme sahip mesken tespit edildi. Projenin uygulanması çalışmalarına başlandı.

Şirindere’de 252 Yapı Yenilecek
Şirindere kentsel dönüşüm projesi Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesi sınırları içerisindeki 17,26 hektarlık alanda yaşama geçirilecek. 27 Eylül 2016 tarihinde imzalanan protokol gereğince inşa edilecek projede hazineye ait 123 bin 600 metrekare, şahıs mülkiyeti olarak da 13 bin metrekare alan bulunuyor.

Proje alanında imar affına müracaatı olan 142 adet yapı, imar affına müracaat olmayan 86 adet yapı, tapulu mülkiyeti üzerinde bulunan 13 adet yapı ve imar yolu üzerinde kalan (yolda kalan) 11 adet yapı olmak üzere toplamda 252 adet yapı yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz