11 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriAnkara Eryaman Stadyumu Yılsonu Açılıyor

Ankara Eryaman Stadyumu Yılsonu Açılıyor

22 bin kişi kapasiteli Ankara Eryaman Stadyumu 2017 yılının sonunda açılıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ankara Eryaman Stadyumu’nda sona gelindi. Bünyamin Derman imzası taşıyan stadyumun 2017 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Yüksek İnşaat Mühendisi ve Stat Kontrol Amiri Yasin Ertok, 2015 yılında yapılan projenin ruhsatını 2016’da aldıklarını projenin bu yüzden geciktiğini söyledi.

22 bin kişi kapasiteli Ankara Eryaman Stadyumu’nda herşeyin düşünüldüğünü belirten Ertok, “Çim ısıtma, çim havalandırma, çim sulama sistemiyle yapılacak. Ankara’da kış şartları yoğun geçiyor. Bu nedenle zemindeki sorunu hibrit çimle çözdük. Hibrit çim yüzde 100’e yakın doğal bir çim ve ayrıca yüzde 70 oranında futbolcu sakatlıklarını azaltıyor. Ankara için değerli bir proje oldu” dedi.

80 milyon TL yatırımla yaşama geçirilen Ankara Eryaman Stadyumu 62 bin 255 metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Stadyumda 49 adedi normal, ikisi VIP olmak üzere toplamda 51 adet loca bulunuyor. Normal localar 38 metrekare, VIP localar 75 metrekare olarak tasarlandı. Statta ayrıca 48 kişinin aynı anda çalışabileceği basın alanı, basın toplantı odası, foto muhabirleri çalışma odası, 6 adet röportaj alanı ve radyo stüdyosu bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz