30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriAND Kozyatağı'na 5 Star Sertifikası

AND Kozyatağı’na 5 Star Sertifikası

AND Kozyatağı projesi İş Sağlığı ve Güvenliği alanında 94.9 puanla 5 Star sertifikası almaya hak kazandı. AND Kozyatağı Türkiye’nin 5 star sertifikası almaya hak kazanan ilk binası oldu… 

Aralık 2015’te yapımına başlanan AND Kozyatağı projesi British Safety Council tarafından yapılan değerlendirme ile “İş Sağlığı ve Güvenliği” alanında 94.9 puanla 5 Star sertifikası almaya hak kazandı. Türkiye’nin 5 star sertifikalı ilk binası olan AND Kozyatağı projesi 66 farklı değerlendirmeden geçti ve hepsinden geçer not aldı.

İş güvenliği ve sağlığı alanında dünyanın en üst standartlarını temsil eden 5 Star sertifikası almaya hak kazanmaktan mutluluk duyduklarını belirten AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, 28 katlı atıl bir binayı LEED Platin sertifikalı 8 adet ulusal ve uluslararası ödül sahibi, çevreci ve işlevsel bir yapıya dönüştürdüklerini söyledi.

 

İstanbul’daki ofis sektörünü değerlendiren Ali Baki Usta, “Avrupa’da büyükşehirlerde 45-50 milyon metrekare ofis alanları varken, Türkiye’de bu alan 3,5-4 milyon metrekare arasında. Bunların 1 milyon metrekaresi İstanbul’da bulunuyor. Yapılan bu ofislerin A sınıfının yüzde kaç olduğu doğru istatistiklerle tam olarak tespit edilemiyor” dedi.

KİRALARDA METREKARESİ 26 DOLAR

AND Kozyatağı’nda yüzde 60’lık doluluk oranına ulaştıklarını ifade eden Usta ofislerde kira fiyatlarının 26 dolar, aidatların ise metrekare başına 13 TL olduğunu açıkladı.

İSTANBUL’DA OFİS KİRALARINDA DÜŞÜŞ

2012 yılında biz bu projeye başlarken kiralama fiyatlarını ortalama 28 dolardan hesapladıklarını söyleyen Usta, “Şu anda kiraya verdiğimiz ofislerin ortalama kirası 26 dolar. Anadolu yakasının en pahalı kiralaması bizim projemizde gerçekleşiyor. Bunun sebebi güvenli bir firma, çalışanı mutlu eden ve yapıldığı günden bugüne kadar sayısı ödülleri almış olan projemizdir” dedi.

İstanbul’da ofis kiralarında düşüş olduğunu söyleyen Usta, “İstanbul’un ofis arzı bakamından oldukça yoğun bir dönem olması aynı zamanda sektörün malum etkenlerden dolayı yavaşlaması, İstanbul’daki ofis kiralarını aylık metrekare olarak 2 dolar aşağıya çekmiştir. Bizim kiraladığımız ofislerin aidatı 13 TL olup, 4 doların altında bulunmaktadır. Buradaki en büyük avantajımız işletmenin GRİD tarafından yapılmasıdır. Bize ait olan bu işletme aynı zamanda Buyaka, AND Pastel projelerimizin de işletmelerini üstlenecektir” diye konuştu.

ADEL PASTEL PROJESİ GELİYOR

Yeni proje müjdesi veren Usta, AND Pastel arsasının yanında Adel’den aldıkları arazinin üzerinde yaşama geçirecekleri projenin Adel Pastel ismiyle yükseleceğini söyledi. Usta, projeye sonbaharda başlayacaklarını açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz