19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriAnadolu'da markalı konut proje sayısı artıyor!

Anadolu’da markalı konut proje sayısı artıyor!

İstanbul’daki yüksek arsa fiyatları inşaat firmalarını Anadolu’ya yönlendirdi…

Türkiye’nin markalı konut üreten firmalarından bir çoğu rotasını Anadolu’ya çevirdi. Daha önce İstanbul’da projeler inşa eden firmalar şimdi diğer şehirlere açılıyor.

Firmalar Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Muğla, Gaziantep ve Yalova illeri başta olmak üzere başka bir çok şehirde de arsa arayışını sürdürüyor.

Kentsel dönüşümün de etkisiyle markalı konut projelerinin sayısı artarken bu etki konut fiyatlarına da yansıyor. Konut metrekare fiyatları İzmir’de 10 bin lira, Ankara’da 8 bin lira ve Bursa’da 7 bin 500 lirayı buluyor.

İnşaat firmalarının en çok tercih ettiği şehirlerden biri olan Ankara’da projelerin en çok olduğu bölgeler şu şekilde; Çankaya, Çukurambar, Eskişehir Yolu, Söğütözü, Mustafa Kemal, Ümitköy, Çayyolu ve İncek.

Metrekare fiyatlarının 10 bin TL’yi bulduğu İzmir’de ise inşaat firmaları en çok Bornova-Bayraklı, Buca, Narlıdere ve Mavişehir bölgelerini tercih ediyor.

Bursa’ya Arap yatırımcı sayısının artması hiç kuşkusuz markalı konut projelerini de etkiledi. Bursa’dan sonra son yıllarda en çok yatırım yapılan iki şehir ise Denizli ve Gaziantep.

Konut seferberlikleri ile inşaat sektörüne yön veren Emlak Konut GYO ise Anadolu’da da çalışmalarını sürdürüyor. Firma; Nevşehir, Niğde, İzmit-Gebze, Ankara ve İzmir’de markalı konut projeleri geliştiriyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz